Βαθιά συγκινημένος για την ανάδειξη του στο θρόνο του Προκαθήμενου της εκκλησίας της Κύπρου, δήλωσε σε συνέντευξη του στον ACTIVE o Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, συναισθανόμενος όπως είπε και την βαριά ευθύνη που τον συνοδεύει, γνωρίζοντας την ιστορία και τους προκατόχους του.

«Νιώθεις τα πόδια σου να λυγίζουν και παρακαλάς το Θεό να σε βοηθήσει να μη φανείς κατώτερος των προκατόχων του θρόνου της εκκλησίας της Κύπρου», ανέφερε ο Μακαριώτατος.

Η εκλογή του με συντριπτική πλειοψηφία ανέφερε ερωτηθείς σχετικά, βοηθά ώστε να προχωρήσει η Ιερά Σύνοδος με συναίνεση ώστε να προχωρήσει η εκκλησία μπροστά για το καλό της και το καλό του τόπου μας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα συνεχίσει το έργο που έχει δρομολογηθεί και θα πορευτεί στη βάση του προγράμματος που έχει εξαγγείλει. Αν κάτι πρέπει να αλλάξει ή να καταργηθεί με την πάροδο του χρόνου συμπλήρωσε, θα μπορούσε να γίνει.

Το κοινωνικό έργο της εκκλησίας θα ενισχυθεί για ενίσχυση των πολυτέκνων και ανακούφιση των φοιτητών που αναζητούν στέγη.

Ερωτηθείς αν πικρίες και δυσαρέσκειες που δημιουργήθηκαν προ των εκλογών ανήκουν στο παρελθόν, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε χαρακτηριστικά «έχουν διαγραφεί». 

Activeradio