Ο ΟΚΥπΥ προσλαμβάνει με νόμιμες πρακτικές πρόσληψης που τηρούν τις καθιερωμένες διαδικασίες και προστατεύουν τα δικαιώματα όλων των υποψηφίων για εργασία, ξεκαθαρίζει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, τονίζοντας πως για τις προσλήψεις νοσηλευτών υπάρχουν συμφωνημένες διαδικασίες που ισχύουν καθολικά για όλους. 

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός ξεκαθαρίζει σε ότι αφορά το θέμα που προέκυψε με τους δύο νοσηλευτές που επιτάχθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας και αποδεσμεύτηκαν, ότι παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις και το ήθος των συγκεκριμένων νοσηλευτών, είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει βάσει των νομικά συμβατών διαδικασίών. 

«Από τους τρεις επηρεαζόμενους νοσηλευτές των οποίων τα συμβόλαια έχουν λήξει, ο ένας έχει ήδη προσληφθεί βάσει αυτών. Οι υπόλοιπες δύο αιτήσεις δεν μπορούσαν να προχωρήσουν ως έχουν. Οι δυο νοσηλευτές δικαιούνται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στον Οργανισμό όταν προκηρύχθουν θέσεις εργασίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απολύουν νοσηλευτές για να μη γίνουν αορίστου χρόνου

Υπενθυμίζετι οτι οι δύο νοσηλευτές επιστρατεύθηκαν, ενώ εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα, πριν από δύο χρόνια, για σκοπούς αυξημένων αναγκών που προκάλεσε η πανδημία στα νοσηλευτήρια. Ο ΟΚΥπΥ τους ανανέωσε εκ τότε τη σύμβαση εργασίας άλλες τρεις φορές, αλλά τώρα, και με το επιχείρημα ότι εάν ανανεωθεί για ακόμα ένα εξάμηνο, το συμβόλαιο τους θα καταστούν αορίστου χρόνου εργαζόμενοι, τους ενημέρωσε ότι αποδεσμεύονται.