Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι προσωπικοί γιατροί του ΓεΣΥ αφού αν και οι ίδιοι  προγραμμάτισαν έγκαιρα τα ραντεβού των ηλικιωμένων δικαιούχων τους για εμβολιασμό κατά της γρίπης, τα εμβόλια που προορίζονται για άτομα άνω των 70 ετών δεν τους έχουν ακόμα παραδοθεί.

Όπως ανέφερε στο philenews η πρόεδρος της επιστημονικής εταιρείας προσωπικών και οικογενειακών γιατρών Μαίρη Αβρααμίδου, «τις προηγούμενες ημέρες παραλάβαμε τα εμβόλια για την γρίπη που προορίζονται για τις μικρότερες ηλικίες και για τα άτομα που πάσχουν από διάφορες παθήσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στον κατάλογο που ετοίμασε το υπουργείο Υγείας».

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή», τόνισε, «αφορά τα εμβόλια, τα οποία το υπουργείο Υγείας έχει προμηθευτεί και προορίζονται για τα άτομα που είναι άνω των 70 ετών. Αρκετοί προσωπικοί γιατροί έχουν υποβάλει κανονικά τις παραγγελίες τους ανάλογα με τους δικαιούχους που έχουν εγγεγραμμένους στον κατάλογο τους και είναι άνω των 70 ετών, έχουν προγραμματίσει για τις επόμενες ημέρες τα ραντεβού των ασθενών τους για εμβολιασμό αλλά ακόμα δεν μας έχουν στείλει τα εμβόλια αυτά».

Μάλιστα, όπως είπε η κ. Αβρααμίδου, «κάποιες πληροφορίες που έφθασαν κοντά μας αναφέρουν ότι για τα εμβόλια αυτά, δόθηκε προτεραιότητα στα κρατικά κέντρα εμβολιασμού. Αυτό όμως έχει δημιουργήσει πρόβλημα στον προγραμματισμό αρκετών συναδέλφων και πρέπει να υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση για να ξέρουν και οι γιατροί τι πρέπει να πράξουν με τα ήδη προγραμματισμένα ραντεβού των δικαιούχων τους».

Από πλευράς του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στο philenews ότι οι γιατροί θα παραλάβουν τα εμβόλια που έχουν παραγγείλει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «φαρμακευτική εταιρεία έχει ήδη παραλάβει από τις φαρμακευτικές αποθήκες 13,000 εμβόλια Efluelda και 57,000 εμβόλια Vaxigrip, προκειμένου αυτά να παραδοθούν στους προσωπικούς γιατρούς. Τα εμβόλια θα παραδοθούν το αργότερο μέχρι την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023».