Ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, θεωρεί ότι οι τοποθετήσεις του στη Βουλή με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του «Φ» για το τερματικό στο Βασιλικό, παρερμηνεύτηκαν.

Αυτή τη θέση προβάλλει σε δημοσίευσή του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης και σε διευκρινιστική τοποθέτησή του στο philenews.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» σήμερα το μεσημέρι και μετά τις ανακοινώσεις της ΕΣΚ, του ΑΚΕΛ και των Οικολόγων, έθεσε θέμα για την ακριβή ερμηνεία των όσων είπε. Παρέθεσε, μάλιστα, την ακριβή μορφή των δηλώσεών του χθες στη Βουλή όπως προβλήθηκαν στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, με τη συνοδεία οπτικού υλικού.

Το απόγευμα το philenews επικοινώνησε μαζί με τον κ. Σαββίδη, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις. Μας ανέφερε πως το πλήρες κείμενο των αυτούσιων τοποθετήσεών του φανερώνει τις πραγματικές διαστάσεις των όσων δήλωσε.

Είπε πως δεν αναφερόταν στο επίμαχο δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου». Μας παρέπεμψε, μάλιστα, σε συγκεκριμένο απόσπασμα των δηλώσεών του, στο οποίο εμφανίζεται να λέει επί λέξει: «(…)Παίρνοντας ως αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα και χωρίς να απευθύνομαι ειδικά σε αυτά τα δημοσιεύματα, θέλω να τονίσω δύο πράγματα(…)».

Υπενθυμίζεται ότι στο ρεπορτάζ του στην έκδοση της περασμένης Πέμπτης, ο συνάδελφος Χρύσανθος Μανώλη είχε αποκαλύψει επιστολή που απέστειλαν οι βρετανοί νομικοί σύμβουλου της κινεζικής CPP στην ΔΕΦΑ και την ΕΤΥΦΑ με αντικείμενο το τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Όπως σημείωνε, οι νομικοί με την επιστολή τους προειδοποιούσαν πως αν συνεχιστεί, σύμφωνα με τη θέση τους, η διαρροή πληροφοριών για τη διαδικασία διαιτησίας μεταξύ ΕΤΥΦΑ και CPP στο Λονδίνο, θα ζητήσουν τη λήψη μέτρων εις βάρος της κυπριακής πλευράς από το διαιτητικό δικαστήριο.

Ο κ. Σαββίδης κάνοντας σχόλιο την Πέμπτη στη Βουλή με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα του «Φ» είχε αναφέρει ανάμεσα σ΄ άλλα ότι ο συντάκτης της οποιασδήποτε απόρρητης επιστολής έχει το απόλυτο δικαίωμα να κρίνει πώς θα την διαβαθμίσει και το απόλυτο δικαίωμα να την αποχαρακτηρίσει.

Και πρόσθεσε: «Οποιοσδήποτε περιέρχεται στα χέρια του απόρρητο διαβαθμισμένο έγγραφο δεν έχει κανένα δικαίωμα να εξασκήσει προσωπική κρίση για το αν κατά την γνώμη του είναι ή δεν είναι απόρρητο και η οποιαδήποτε μετάδοση, αναμετάδοση, περιγραφή ή αναφορά σε απόρρητο διαβαθμισμένο περιεχόμενο είναι ποινικό αδίκημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση επτά ετών».