Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει η αντιπαράθεση των μοναχών της μονής Οσίου Αββακούμ με τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, με καταγγελίες για ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook.

Ο ψεύτικος λογαριασμός αφορά τον ιερέα ο οποίος θεωρείται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη του σκανδάλου στο μοναστήρι.

Ο εν λόγω ιερέας μετέβη στο μοναστήρι το οποίο και “διασφάλισε”, παροτρύνοντας τους μοναχούς να μεταβούν στη Μητρόπολη όπου τους ανέμενε ο Μητροπολίτης Ταμασού.

Με το προφίλ που κυκλοφορεί στο Facebook, ο ιερέας εμφανίζεται έτοιμος να καταγγείλει τον Μητροπολίτη στην Αστυνομία ότι τον ξεγέλασε ( σχετικά με την υπόθεση) και ότι ζητά δημοσίως συγνώμη.

Ο ιερέας επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη και να τον ενημέρωσε ότι ουδεμία σχέση έχει με το συγκεκριμένο προφίλ το οποίο χαρακτήρισε ψεύτικο. Το ίδιο, εξάλλου, επανέλαβε ο ίδιος ο ιερέας και στο philenews.

Η όλη εξέλιξη αποδίδεται στο γεγονός ότι ο ιερέας εκλήθη από την Αστυνομία να καταθέσει σχετικά με τις καταγγελίες των μοναχών εις βάρος του Μητροπολίτη.

Σημειώνεται ότι το ψεύτικο προφίλ κοινοποιείται από υποστηρικτές των μοναχών.

Κάτω από την ανάρτηση στο ψεύτικο προφίλ, υπάρχουν σχόλια όπου ο ιερέας, απαντώντας σε άλλα πρόσωπα, αναφέρει πως τον ξεγέλασε ο Ταμασού και ζητά δημόσια συγγνώμη για ό,τι έχει κάνει, ενώ χρήστες εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό του.

Τελικά κατέβηκε

Μετά από αρκετές ώρες και πολλές θεάσεις και σχόλια στο facebook, το ψεύτικο προφίλ κατέβηκε, προφανώς από αυτούς που το δημιούργησαν.

Μιλώντας στο philenews, ο ιερέας εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη.