Θάλαμοι νοσηλείας δεν διαθέτουν αποχωρητήρια και ντους, νέοι θάλαμοι όχι μόνο δεν αερίζονται, ενώ προορίζονται για ασθενείς με φυματίωση, αλλά δεν διαθέτουν καν παράθυρα. «Οι συνθήκες στο νοσοκομείο Κυπερούντας σε κάποιες περιπτώσεις είναι άθλιες. Κάθε μέρα που επιστρέφω στο σπίτι μου, νιώθω ντροπή». Κραυγή αγωνίας από τον γιατρό του νοσηλευτηρίου Μαρίνο Λεμέσιο στην επιτροπή Υγείας της Βουλής.

Έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα, είπε, για την αναβάθμιση των κτηρίων. «Δεν μηδενίζω. Έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα πολλά αι σημαντικά έργα». Ωστόσο, πρόσθεσε, «είναι πολλά άλλα. Λέμε να λειτουργήσει σωστά η νέα κλινική φυματίωσης. Ο προγραμματισμός του ΟΚΥπΥ λέει ότι θα λειτουργήσει μόνο το ένα μέρος. Η μονάδα αρνητικής πίεσης δεν θα λειτουργήσει. Οι ασθενείς με φυματίωση τη χρειάζονται. Στο νοσοκομείο έχουμε από το 2023 ένα αξονικό τομογράφο ο οποίος δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί. Εγώ περιμένω να ανοίξει το ισόγειο να μπουν τα ακτινολογικά μηχανήματα».

Πολύ έντονος στη δική του τοποθέτηση ήταν και κοινοτάρχης της περιοχής, ο οποίος μάλιστα διερωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιο «αόρατο τρίτο χέρι το οποίο εμποδίζει την έναρξη των εργασιώ».

«Νιώθω πάρα πολύ θυμό γιατί εδώ και ενάμισι χρόνο έχουμε πάρει τρεις φορές υποσχέσεις οι οποίες δεν τηρήθηκαν. Εδώ δεν ήρθα για να ακούσω για άλλα χρονοδιαγράμματα και υποσχέσεις. Σέβομαι τον θεσμό του βουλευτή και σέβομαι και τους 100.000 ανθρώπους κατοίκους των ορεινών περιοχών που εκπροσωπώ. Και δεν δέχομαι αυτή την κατάσταση. Να μας πουν γιατί δεν γίνονται εκείνα που υποσχέθηκαν».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που υπάρχει για την αναβάθμιση του κτηρίου του νοσοκομείου Τροόδους, αλλά και στις διαδικασίες που έχουν προωθηθεί. Παραδέχθηκε ότι το κτήριο χρειάζεται όντως σοβαρή αναβάθμιση και ο ΟΚΥπΥ αυτό το έχει αναγνωρίσει και κάνει τον προγραμματισμό του.