Ο Χάρης Χατζηβασιλείου από τον Στρόβολο, θεωρεί πως οι εργασίες που γίνονται από τους νέους ιδιοκτήτες του παλαιού ξενοδοχείου, θα καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον.

Στον δασικό λόφο που δεσπόζει πάνω από το χωριό Πρόδρομος ο Ιωάννης Ι. Κόκκαλος το 1927 υποβάλλει αίτημα στον Κυβερνήτη της Κύπρου όπως του παραχωρηθεί ικανοποιητική έκταση δασικής γης με ενοίκιον, γιατί προτίθετο να κτίσει ξενοδοχείο. Το αίτημα γίνεται δεκτό, η δε έκταση γης, για ικανοποίηση όλων των αναγκών, ήταν 18 δεκάρια, για 99 χρόνια. Αι Αρχές της αποικιακής διοίκησης προσέφεραν κάθε δυνατή βοήθεια στον Ι. Κόκκαλο, εκτός από το αίτημα για τις ανάγκες της οικοδομής, να μην είναι από εκκοπή πεύκων από τον δασικό λόφο που θα περιβάλλει το ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο κτίζεται πάνω σε δασική γη, με ενοίκιο χρονιαίον, βάσει των ισχυόντων κανονισμών περί οικοδομών του 1897.

Σήμερα, το ξενοδοχείο επιδιορθώνεται μαζί με τις βοηθητικές εγκαταστάσεις του, το δε υπέροχο φυσικό περιβάλλον του λόφου παραμένει αναλλοίωτο όπως το προστάτευσε από αιώνες η φύση και η αποικιοκρατική διοίκηση των Βρετανών. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι νέες οικοδομές στον λόφο, για το κέρδος του πλούσιου ιδιοκτήτη, θα καταστρέψουν το μαύρο δάσος, το οποίο είναι εθνικός πλούτος και ανήκει στους σημερινούς και αυριανούς πολίτες του νησιού.