Πολλοί Λευκωσιάτες έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι ο δρόμος στη φωτογραφία είναι η οδός Ερμού, στην εντός των τειχών Λευκωσία.
 
Σίγουρα η εμπορικότητα και αύρα που παρουσιάζει η οδός Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα μοιάζει με την Ερμού και εξού και το μπέρδεμα. Ένας ιστορικός δρόμος που τον έζησαν γενεές γενεών Λαρνακέων από τα χρόνια της Φραγκοκρατίας, όταν άρχισε να διαμορφώνεται σιγά-σιγά γύρω από την εκκλησία ο οικισμός του Αγίου Λαζάρου.
 
Η πρώτη φωτογραφία της οδού του Αγίου Λαζάρου χρονολογείται λίγο μετά το 1930. Αριστερά απεικονίζονται τα κεραμοσκεπή καταστήματα (περιουσία της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου) που η εκκλησιαστική επιτροπή τα ενοικίαζε σε μικρομαγαζάτορες (λ.χ. ράφτες, τσαγκάρηδες, κουρείς, δερματάδες). 
 
Τα καταστήματα αυτά κατεδαφίστηκαν γύρω στο 1961-62. Στο βάθος, τα δύο σπίτια, το ένα στη γωνιά του δρόμου, κτίσμα του 1900, και το άλλο αριστερότερα, του 1929, με τον άσπρο τοίχο (ιδιοκτησίας παλαιότερα του πλοιοκτήτη Φώτη Τσιάκκα), είναι τα μοναδικά κτήρια που παραμένουν όρθια και εμφανίζονται και στο νεότερο φωτογραφικό στιγμιότυπο.
 
Πηγή στοιχείων: Αρχείο Σωκράτη Τ. Αντωνιάδη/larnacainhistory.wordpress.com