Η Λεμεσός έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε κοσμοπολίτικο τουριστικό κέντρο του νησιού. Εντούτοις, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, η συμπρωτεύουσα παρουσίαζε ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Οι παλαιότεροι κάτοικοί της, οι οποίοι πρόλαβαν να τη γνωρίσουν έτσι – εξιδανικεύοντάς την μάλιστα πολλοί από αυτούς – κάνουν λόγο για μια γραφικότερη, πιο ρομαντική και πιο απλή σε εμφάνιση, πόλη. Του λόγου το αληθές άλλωστε καταγράφουν χαρακτηριστικές εικόνες του παρελθόντος.
 
 
Με σκοπό λοιπόν να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη της μεγαλύτερης παραλιακής πόλης του νησιού, έχει δημιουργηθεί στο facebook η ομάδα «Κάποτε στη Λεμεσό». Όπως αναφέρεται στην περιγραφή της, η ομάδα έχει στόχο να αποτυπώσει το πώς ήταν «Κάποτε στη Λεμεσό», μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, διηγήσεις κλπ.
 
Η ομάδα, παρόλο που βρίσκεται σε λειτουργία λίγους μόνο μήνες, έχει καταστεί αρκετά δημοφιλής, μετρώντας περισσότερα από 5 χιλιάδες μέλη, τα οποία αναρτούν συνεχώς παλιές φωτογραφίες από γνωστά σημεία της πόλης, από χαρακτηριστικά πολιτιστικά γεγονότα, καθώς και από γνωστές ιστορικές προσωπικότητες της Λεμεσού.
 
Μιλώντας με τον δημιουργό της ομάδας, Αντρέα Μιχαηλίδη μας ανέφερε ότι στόχος της ομάδας είναι η δημοσίευση εικόνων και χαρακτηριστικών στιγμών όχι μόνο από την πόλη, αλλά και από την επαρχία της Λεμεσού. Κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να δημοσιεύσει παλιές προσωπικές φωτογραφίες του, μέσα από τις οποίες καταγράφονται στοιχεία του παρελθόντος. «Σκαλίστε το οικογενειακό σας άλμπουμ και θα διαπιστώσετε ότι μέσα υπάρχει κρυμμένος θησαυρός. Κάποιες από τις παλιές σας φωτογραφίες, μπορεί να συνθέτουν την εικόνα του πώς ήταν «κάποτε στη Λεμεσό», οι άνθρωποι, τα κτήρια και η ζωή γενικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περιγραφή της εν λόγω ομάδας.
 
Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται στους κανόνες  λειτουργίας της, σε κάθε ανάρτηση, θα πρέπει να αναγράφονται κάποια βασικά στοιχεία ή πληροφορίες, για να είναι εύκολη η εύρεσή της από τα υπόλοιπα μέλη, ενώ σε κάθε δημοσίευση φωτογραφίας θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του φωτογράφου ή η πηγή προέλευσης της.