Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί μαζί με τον «Φ»

  • Το πείραμα Κασσελάκη και η παρέα του Μοσχάτου

Πώς γράφεται η ιστορία στην Αριστερά – Πώς αντιδρά η κοινωνία – Τι ακολουθεί. Πού, πότε και πώς μπήκαν οι βάσεις για την αλλαγή σελίδας στον ΣΥΡΙΖΑ. Το παρασκήνιο και οι ισορροπίες. Τι λέει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο νέος πρόεδρος. Πώς ερμηνεύεται η πρώτη υποδοχή, βάσει των γκάλοπ. Πώς διαβάζουν τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ τα επιτελεία στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Χαριλάου Τρικούπη. Πώς εξηγείται η δημοσκοπική κυριαρχία της κυβέρνησης. Ποια είναι τα πρώτα κρίσιμα ρήγματα στο προφίλ της. Τα μεγάλα στοιχήματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών της Κυριακής. Τι «παίζεται» ακόμα και πού.

  • Κωστής Παλαμάς: Οι ανέκδοτες επιστολές για το χαμένο Νόμπελ

«Θα είμαι ευτυχής να φτάσω σε ένα καλό αποτέλεσμα, όχι μόνο για να τιμηθεί ο διακεκριμένος ποιητής…». Τα λόγια αυτά περιέχονται σε επιστολές που αντάλλαξαν το 1932 ο ελβετός νεοελληνιστής Σαμιέλ Μπο-Μποβί και ο νορβηγός τεχνοκριτικός Χάρι Φετ για την υποψηφιότητα Παλαμά. Ο μείζων ποιητής ζούσε τότε στην οδό Ασκληπιού. Ηταν 73 ετών και, όπως μαρτυρεί η φωτογραφία, αναγνώστης του «Βήματος».

  • Ο Μενέντεζ και οι άλλοι πέντε ελληνικοί «άσοι» στην Ουάσιγκτον

Οι δικαστικές περιπέτειες του πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας πρόσφεραν ικανοποίηση στην Αγκυρα. Η πραγματικότητα όμως για τα ελληνικά συμφέροντα στην Ουάσιγκτον είναι διαφορετική.