Η αρχισυντάκτρια του Taste Wine & Dine, του μοναδικού εξειδικευμένου περιοδικού για το κρασί στην Κύπρο μας μιλά για τη νέα ψηφιακή εποχή του περιοδικού.

Τα τελευταία επτά χρόνια που είστε αρχισυντάκτρια του περιοδικού Taste Wine and Dine έχετε ασχοληθεί με όλες τις πτυχές της κυπριακής οινοποιίας. Πώς βλέπετε το κυπριακό κρασί σήμερα;

Τις τελευταίες δεκαετίες το κυπριακό κρασί γνωρίζει μια αναγέννηση. Θα έλεγα μάλιστα ότι γίνεται πιο εκλεπτυσμένο, αποκτά τη δική του ταυτότητα και αυτοπεποίθηση. Συμμετέχει άφοβα σε διεθνείς διαγωνισμούς και επιστρέφει με διακρίσεις. Έγινε πιο βιώσιμο, πιο μοντέρνο, αντανακλά καλύτερα το terroir της Κύπρου. Έγινε πιο επιθυμητό, πιο φιλικό αλλά και πιο σοφιστικέ. Όλα αυτά τα χρόνια, το Taste Wine πορεύεται μαζί με το κυπριακό κρασί, το στηρίζει, το προβάλλει, το αναδεικνύει, το τιμά.

Τί καινούργιο έφερε το Taste Wine στο κυπριακό αναγνωστικό κοινό;

Καταρχήν να υπενθυμίσω ότι είναι το μοναδικό εξειδικευμένο περιοδικό για το κρασί στην Κύπρο. Πέρα από αυτό, η προσπάθεια μας είναι να διατηρούμε πάντα μια ευρύτητα οπτικής δηλαδή να καλύπτουμε όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον τομέα του κυπριακού κρασιού, αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις παρακολουθώντας τις εκάστοτε σύγχρονες τάσεις. Πιστεύουμε ότι το περιοδικό έχει συμβάλει στον να δημιουργηθεί μια κουλτούρα κρασιού στην Κύπρο και να διευρυνθεί το κοινό που αναζητά το καλό κρασί. Αυτό όμως έχει αυξήσει και τις απαιτήσεις, οπόταν προσπαθούμε πάντα όχι μόνο να ανταποκρινόμαστε σ’ αυτές τις απαιτήσεις αλλά και να τις προλαβαίνουμε.

Περισσότερα στο Like.com.cy