Εκστρατεία ενημέρωσης αλλά και στοχευμένων ελέγχων, αρχίζουν από την επομένη της Πρωτοχρονιάς, λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, για την καταβολή του νέου αυξημένου κατώτατου μισθού σε εργαζομένους.

Μιλώντας στο philenews podcast o Αναπλ. Διευθυντής του Τμήματος  Εργασιακών Σχέσεων Άντης Αποστόλου, επανέλαβε ότι ο κατώτατος μισθός πρόσληψης είναι 900 ευρώ, τα οποία αυξάνονται στα χίλια μετά από εξάμηνη εργασία. Θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ενημέρωση κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2024 ανέφερε ο κύριος Αποστόλου, συμπληρώνοντας ότι, ταυτόχρονα θα γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι και επιθεωρήσεις, ώστε να γίνεται η διόρθωση του μισθού εκεί και όπου πρέπει να συμμορφώνονται κάποιοι εργοδότες.

Η νομοθεσία συμπλήρωσε, καλύπτει και τους ωρομίσθιους, αλλά και τους εργαζομένους μερικής απασχόλησης, οι οποίοι δικαιούνται αναλογικά, τον αντίστοιχο μισθό της απασχόλησης. Πέραν των ελέγχων και επιθεωρήσεων, το τμήμα Εργασίας ανέφερε ο κύριος Αποστόλου, θα δέχεται και παράπονα, επώνυμα ή και ανώνυμα, μέσω της ιστοσελίδας.