Oι άνθρωποι της τρίτης Ηλικίας, έχουν ανάγκη να αισθάνονται ενεργά μέλη της κοινωνίας, έχουν ανάγκη την αποδοχή και τη φροντίδα της ψυχικής τους Υγείας, καθώς όσο μεγαλώνουν έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές και σημαντικές απώλειες αναφέρει στο philenews podcast η ψυχολόγος και Ά λειτουργός του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας, Κυριακή Σαρρή.

Μπορεί εξήγησε η ψυχολόγος να είναι απώλεια του συντρόφου τους, ή απώλεια της κινητικότητας τους, μπορεί να είναι και η φυγή των παιδιών τους που φεύγουν από το σπίτι για να φτιάξουν την δική τους οικογένεια, ίσως και η συνταξιοδότηση τους, είναι παράγοντες που κάνουν τους ανθρώπους της ΄Γ ηλικίας να απομονώνονται και να κλείνονται στον εαυτό τους.

Η κυρία Σαρρή δίνει σημαντικές συμβουλές, ώστε να διατηρούμε επαφή με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, να επικαλούμαστε την εμπειρία και σοφία τους και να δημιουργούμε ένα υποστηρικτικό πλαίσιο ώστε να είναι δραστήριοι και ταυτόχρονα το μυαλό τους να είναι απασχολημένοι, ώστε να αποφευχθεί η κατάθλιψη. Η ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωση σημειώνει, είναι αναγκαία.