Με τρεις καταγγελίες στην επιτροπή Greco προχώρησε η συντεχνία του Αστυνομικού κλάδου Ισότητα, με τον Πρόεδρο της Νίκο Λοϊζίδη, να δηλώνει στο philenews podcast ότι η μία αφορά στο νόμο της ΑΔΗΠΑ, η άλλη στις εγκυκλίους για μαλλιά και ξύρισμα στο αστυνομικό σώμα και η τρίτη στην επιμέλεια ανηλίκων, για την οποία η Κύπρος παραβιάζει διεθνείς συμβάσεις.

Ερωτηθείς για τις σφοδρές αντιδράσεις των μελών της συντεχνίας, στη συμμετοχή τους στο σχέδιο δράσης της Αστυνομίας  κατά του οργανωμένου εγκλήματος ο κύριος Λοϊζίδης ξεκαθάρισε ότι, δεν αντέδρασαν στο να εργαστούν, αντέδρασαν στο να εργαστούν υπερωρίες και απλήρωτοι, κατά παράβαση των δικαιωμάτων τους.

Πρώτα η αστυνομία ανέφερε, πρέπει να είναι πρότυπο και να σέβονται τους εργαζομένους και όχι να βάζει αστυνομικούς σε δεύτερη κατηγορία, καλώντας τους να επιδείξουν ενσυναίσθηση στο καθήκον τους. Κληθείς να σχολιάσει αν με το γραφειακό προσωπικό μπορεί να παταχθεί το οργανωμένο έγκλημα, ο Νίκος Λοϊζίδης υπέδειξε ότι το οργανωμένο έγκλημα δεν πολεμάται με αναμμένους φάρους αλλά στοχευμένες ενέργειες και να μην μπερδεύουν κάποιοι το οργανωμένο έγκλημα με την παραβατικότητα.