Στα σχολεία καταγράφονται εγκληματικές ενέργειες που ξεπερνούν τα όρια του μπούλινγκ και της παρενόχλησης, δήλωσε στο philenews podcast o Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς. Δυστυχώς, είπε, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί πολύ, με τις περισσότερες υποθέσεις να μη γνωστοποιούνται είτε επειδή το σχολείο επιλέγει τη σιωπή, είτε οι γονείς, είτε τα θύματα φοβούνται.

Τα ναρκωτικά, συμπλήρωσε, έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στα σχολεία, καθώς πέραν των παιδιών που είναι χρήστες, τα ίδια τα παιδιά χρησιμοποιούν μεθόδους που προσομοιάζουν με εγκληματικές ενέργειες εντός των σχολικών μονάδων.

Αναμένουμε ανέφερε ο κ. το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα άλλα υπουργεία, την Αστυνομία και κοινωνικές υπηρεσίες, να φέρουν ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο να το εγκρίνουμε, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο. Ένα νομοσχέδιο, είπε, που να αντιμετωπίζει ολιστικά τα προβλήματα με τα σχολεία στήριξης σε όλες τις επαρχίες που θα βγάζουν έξω από τις σχολικές μονάδες τους θύτες, ώστε να μη συνυπάρχουν και να τρομοκρατούν τα θύματα, αλλά θα παρέχουν τη δέουσα στήριξη στα θύματα.