Η εξέλιξη με το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και το γενικό ελεγκτή είναι μια συνέχεια, στη διάσταση που υπήρχε ανάμεσα στους δύο θεσμούς εδώ και καιρό, δήλωσε στο philenews podcast ο Κώστας Παρασκευάς, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Νομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, σημειώνοντας ότι από τη συνέντευξη του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, υπάρχει πρόθεση από την Νομική Υπηρεσία, να κινηθεί προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, με σκοπό να ζητήσει την παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Είχε λεχθεί υπενθύμισε ο καθηγητής ότι, αν δεν αποδεικνύονταν όσα ο Γενικός Ελεγκτής κατήγγειλε στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, θα εξεταζόταν το ενδεχόμενο παραπομπής του στο Δικαστικό Συμβούλιο για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Οι ρυθμίσεις στο Σύνταγμα προβλέπουν τέτοιες περιπτώσεις συγκρούσεων, σημείωσε ο κύριος Παρασκευάς, χαρακτηρίζοντας αρκετά δύσκολη την παύση αξιωματούχου, για τον οποίο θα πρέπει να τεκμηριωθεί η ανάρμοστη συμπεριφορά. Θα πρέπει να είναι αξιοκατάκριτη πράξη ανέφερε, θυμίζοντας ως προηγούμενο την περίπτωση Ρίκκου Ερωτοκρίτου για τον οποίο τέθηκαν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.