Τα έργα του οδικού δικτύου στον Ακάμα θα γίνουν με τον σωστό τρόπο και προς όφελος της περιοχής, δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος, ο οποίος είχε συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πέγειας. 

Ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι τα έργα που είναι σε εξέλιξη, αλλά και αυτά που σχεδιάζονται, θα επαναξιολογηθούν από εμπειρογνώμονες οι οποίοι ορίστηκαν για τον σκοπό αυτό. Ήδη, είπε, οι εμπειρογνώμονες μετέβησαν το Σάββατο στην περιοχή για να δουν επί τόπου την κατάσταση και σε 10 ημέρες θα επανέλθουν με πλήρη πρόταση για τα επόμενα βήματα προώθησης των έργων.  

Ο  Υπουργός Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια και θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις και η Ad Hoc επιτροπή και οι κοινότητες της χερσονήσου. Για τον λόγο αυτό και ο εργολάβος του έργου που παρακάθησε στη σύσκεψη ανέφερε ότι θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να επαναξιολογηθούν σωστά τα έργα που είναι σε εξέλιξη και να γίνουν οι σωστές κινήσεις.

Αν χρειαστεί να χαλάσουμε κάτι θα το χαλάσουμε όπως μας υποδείξουν οι εμπειρογνώμονες, είπε ο κ. Ξενοφώντος, με πρώτιστη φιλοσοφία μας την προστασία του Ακάμα.

H Eπίτροπος Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε πως θα γίνουν πράξη αυτά που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη, για να είναι τα πάντα σε πλήρη εναρμόνιση με τον περιβαλλοντικό θησαυρό που ονομάζεται Ακάμας.

Ο Δήμαρχος Πέγειας, Μαρίνος Λάμπρου, ζήτησε από πλευράς του όπως σε 15 ημέρες υπάρξει γνωμάτευση., ενώ ο πρόεδρος του Κ.Σ. Ίνειας, Γιάγκος Τσίβικος, τόνισε ότι ο επανασχεδιασμός που ανακοινώθηκε σήμερα πρέπει να γίνει άμεσα και οι κοινότητες δεν θα δεχτούν καμία έκπτωση.

Εκ μέρους των εμπειρογνωμόνων, ο Δημήτρης Μελισσάς, Καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ανέφερε πως  η παρουσία τους στη συνάντηση έχει να κάνει με την αρμονική συμβίωση μεταξύ του περιβάλλοντος και των κατοίκων των κοινοτήτων του Ακάμα.