Με δαπάνη 423 χιλιάδων ευρώ ο Δήμος Πάφου μετατρέπει το γήπεδο της παλιάς τουρκοκυπριακής συνοικίας του Μουττάλου σε ένα σύγχρονο έργο αθλητικής υποδομής, ενισχύονταςτις υποδομές και τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες στον ευαίσθητο τομέα του αθλητισμού με ουσιαστική επίδραση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου υπογράφτηκαν σήμερα οι συμβάσεις που αφορούν τους τρείς διαγωνισμούς με αντικείμενο τις εργασίες συντήρησης του γηπέδου Μουττάλου. Το έργο ανέλαβε και χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου ο Δήμος Πάφου. Τις συμβάσεις υπέγραψε εκ μέρους του Δήμου ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος και οι εκπρόσωποι των αναδόχων εταιρειών.

Οι εργασίες συντήρησης περιλαμβάνουν σημαντικές βελτιώσεις σε διάφορα τμήματα του γηπέδου, με στόχο τη βελτίωση της γενικής κατάστασης και του επιπέδου ασφάλειάς του. Μεταξύ άλλων οι συμβάσεις προβλέπουν συντήρηση των τεσσάρων πυλώνων φωτισμού και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στον κάθε ένα, νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση και μελέτες για επίτευξη των ελάχιστων τεχνικών προδιαγραφών, συντήρηση των τριών προκατασκευασμένων κτηρίων που βρίσκονται εντός του γηπέδου, αφαίρεση και τοποθέτηση συστήματος νέας υγρομόνωσης στις οροφές, χρωματισμό όλων των μεταλλικών επιφανειών, ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης όλων των τοίχων, αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα με συνθετικό χλοοτάπητα προδιαγραφών FIFA Quality και η επιδιόρθωση και αντικατάσταση του υφιστάμενου αυτόματου συστήματος άρδευσης περιλαμβανομένου και του συστήματος αποστράγγισης.

Η διάρκεια εκτέλεσης του αντικειμένου της σύμβασης για το συνθετικό χλοοτάπητα είναι τέσσερεις μήνες και των άλλων δύο συμβάσεων ένας μήνας από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών.