Σαλπάρει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πλοίο που συνδέει ακτοπλοϊκά την Κύπρο με την Ελλάδα και το ενδιαφέρον από τους ταξιδιώτες είναι από τώρα ήδη αυξημένο.

Το κυπριακής σημαίας πλοίο «Daleela» θα πραγματοποιήσει το πρώτο του δρομολόγιο για το 2024 από το λιμάνι της Λεμεσού στις 29 Μαΐου 2024, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο από τον λιμάνι του Πειραιά έχει οριστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου 2024.

Για φέτος το λιμάνι της Λάρνακας έμεινε έκτος των δρομολογίων της ανάδοχου εταιρείας Scandro Holding καθώς η διαδρομή από τη Λάρνακα φαίνεται να είναι ασύμφορη. Οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Απριλίου 2024 και οι πολίτες θα μπορούν μέσω του συστήματος κρατήσεων και αγοράς εισιτηρίων να αγοράσουν τα εισιτήρια τους για τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας. Σε σχέση με τις τιμές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Philenews, θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με την περσινή περίοδο.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, ανέφερε ότι το Υφυπουργείο από την έναρξη της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης, δίνει μεγάλη σημασία στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και ειδικά εκείνων οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ταξιδέψουν αεροπορικώς, είτε για ιατρικούς λόγους, είτε λόγω ηλικίας είτε αεροφοβίας και ως εκ τούτου, αισθάνονται αποκλεισμένοι στο νησί. «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι, η θαλάσσια σύνδεση αγκαλιάστηκε από τους όσους επιθυμούν να ταξιδεύσουν προς και από την Κύπρο με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και δίκυκλα, προσφέροντας ένα εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς».

Σύμφωνα με περσινά στοιχεία, από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2023, ταξίδεψαν περισσότεροι από 7.400 επιβάτες μεταφέροντας περισσότερα από 2.400 αυτοκίνητα και μηχανές και πέραν των 250 κατοικιδίων. «Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν ότι η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας είναι απαραίτητη αλλά και με προοπτικές βιωσιμότητας», υπογράμμισε η κ. Χατζημανώλη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το Υφυπουργείο Ναυτιλίας θα συνεχίσει σταθερά να στηρίζει τη σύνδεση και να εργάζεται έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμη, που αποτελεί και τον απώτερο στόχο του έργου αυτού.

Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι 400 επιβάτες και πέρα των 200 οχημάτων.

Φέτος θα πραγματοποιηθούν 22 δρομολόγια μετ’ επιστροφής μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου.