Σε «ανάκριση» από τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ υποβλήθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος Αχιλλέας Δημητριάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις για όλα τα θέματα που έθεσαν, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος χθες Παρασκευή στο στούντιο του CUT Radio, ξεκίνησε με μια συζήτηση με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μιχαήλ και στη συνέχεια ανέπτυξε τις θέσεις του στους φοιτητές σε μια εκπομπή που διήρκεσε πέραν του προβλεπόμενου χρόνου.

Οι ερωτήσεις αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και την ισότιμη μεταχείριση των γυναικών, τον αθλητισμό και την κάρτα φιλάθλου, τη βία που υπάρχει εντός και εκτός των γηπέδων, τη διαφθορά σε πολλά επίπεδα και πώς επηρεάζει τους νέους καθώς και το Κυπριακό.

Το στεγαστικό, ιδιαίτερα στη Λεμεσό αλλά και αλλού, η ακρίβεια και η κατάσταση της οικονομίας και το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις προεδρικές εκλογές ήταν επίσης θέματα που συζητήθηκαν.

Ο κ. Δημητριάδης κλήθηκε ακόμα να τοποθετηθεί στην εκπροσώπηση των νέων και τη συμμετοχή τους στα κοινά, ενώ ερωτήσεις αφορούσαν και τη φυγή των νέων στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο (brain drain).

Απαντώντας στις ερωτήσεις, ο Αχιλλέας Δημητριάδης χαρακτήρισε το ΤΕΠΑΚ «κοιτίδα δημιουργίας», τόνισε την ανάγκη να δώσουμε πρόσβαση στους νέους και να υπάρξουν δράσεις που θα τους ενθαρρύνουν να συμμετέχουν στα κοινά, ενώ παράλληλα τους κάλεσε να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν «όχι εμένα» – όπως ανέφερε – αλλά όποιον υποψήφιο κρίνουν καταλληλότερο.

Υπέδειξε ότι σήμερα δεν έχομε ειρήνη στη χώρα μας, αλλά κατάπαυση του πυρός και τόνισε την σθεναρή αντίθεσή του στη διχοτόμηση.

Είπε ότι η δική του υποψηφιότητα προσφέροι ελπίδα, ο ίδιος είναι μέρος της λύσης, είναι πραγματικά ανεξάρτητος και δεν είναι μέρος του συστήματος, σε αντίθεση με τους τρεις ανθυποψηφίους του που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις. Επέκρινε για άλλη μια φορά το «καρτέλ» καναλιών, που έχει αποκλείσει υποψηφίους από τα debates και προβάλλει μόνο τρεις.

Τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της ισότητας των φύλων, τονίζοντας ότι η ισότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα χωρίς διακρίσεις. Για τη βία στα γήπεδα, επεσήμανε την ανάγκη για μεγαλύτερη αυστηρότητα στην αντιμετώπιση των χούλιγκανς. Εξέφρασε στήριξη στην ελεύθερη αγορά και στο επιτελικό κράτος, ενώ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις της διαφθοράς ιδιαίτερα στους νέους ως αποτέλεσμα της διαχείρισης του ΚΕΠ με τα χρυσά διαβατήρια.