Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στη σκηνή του Flying Away Art & Music Festival δίνουν ραντεβού τρία κλασικά, διαχρονικά και θρυλικά συγκροτήματα της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής.

To φεστιβάλ διεξάγεται φέτος στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Οι Magic De Spell, ο Δημήτρης Μητσοτάκης/ Full Band των αξέχαστων Ενδελέχεια και τα Υπόγεια Ρεύματα για πρώτη φορά συναντιούνται όλοι μαζί στην ίδια σκηνή στην Κύπρο. Η συνάντηση αυτών των σπουδαίων συγκροτημάτων θα χαρίσει μια αξέχαστη εμπειρία, καθώς το κοινό θα αναβιώσει και θα τραγουδήσει παρέα αξέχαστες επιτυχίες από τη δισκογραφία τους, που μετράνε 40 χρόνια πίσω.

Παρά το πέρασμα του χρόνου, οι μουσικές αυτές παραμένουν τόσο επίκαιρες και αγαπημένες από το κοινό. Μια μοναδική νύχτα γεμάτη μουσική, συναισθήματα και μοναδικές στιγμές στη Λευκωσία, που θα μείνουν αξέχαστες στις καρδιές μας.

Οι Magic De Spell με 40 χρόνια πορείας γεμάτα με live, recording, ταξίδια και φιλίες. Μια ασταμάτητη περιπέτεια στα αχαρτογράφητα νερά της ελληνικής ροκ σκηνής. Ξεκίνησαν ως αγγλόφωνη μπάντα, αλλά από τις αρχές των 90’s, καθιερώθηκαν ως γνήσιοι εκφραστές του ελληνόφωνου κιθαριστικού rock ήχου. Τα τραγούδια τους αντιπροσωπεύουν εμφατικά δυο γενιές μέχρι σήμερα.

Ο συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας Δημήτρης Μητσοτάκης, ευρύτερα γνωστός από το συγκρότημα Ενδελέχεια, που υπήρξε ένα από τα επιδραστικότερα αλλά και δημοφιλέστερα σχήματα της δεκαετίας του ’90, αλλά κι ως ένας από τους μεγαλύτερους ροκ στιχουργούς και τραγουδοποιούς της γενιάς του, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην 30ετή δημιουργική του πορεία.

Τρεις έμπειροι μουσικοί, μία θρυλική φωνή, μια Υπόγεια παρέα που καταφέρνει να ξεπερνάει συνεχώς τα μουσικά της όρια και να δημιουργεί την απόλυτη live ατμόσφαιρα σε κάθε συναυλία. Τα Υπόγεια Ρεύματα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αλλάζει διαρκώς μορφή σε όλα τα χρόνια της πορείας του, παραμένοντας πιστός στις μουσικές και κοινωνικές του αρχές. Από το 2013 το συγκρότημα, ως τρίο, με τον Γρηγόρη Κλιούμη (φωνή & κιθάρα), τον Τάσο Πέππα (τύμπανα & φωνητικά) και τον Νίκο Γιούσεφ (μπάσο & φωνητικά) έχει εξελίξει δυναμικά τον ήχο του, δίνοντας ασταμάτητα συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τη βραδιά του Ελληνικού Ροκ θα ανοίξει με τα Βινύλια του, ο DJ Charitos από το Neverland Rock Bar. Υπόσχεται να μας ξεσηκώσει αλλά και να στρώσει τον δρόμο για το τεράστιο πάρτι που θα στήσουν τα ιερά τέρατα της Ελληνικής Ροκ σκηνής. Θα ακολουθήσει After Party στο Neverland Rock Bar.

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου οι Locomondo με την αστείρευτη ενέργειά τους, θα προσγειωθούν ξανά με το «μαγικό χαλί» στο γήπεδο και θα μας ξεσηκώσουν όπως κάνουν εδώ και 20 χρόνια με τραγούδια όπως «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα», «80’s» και φυσικά με το super φευγάτο τους last hit «Filstagram».

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει επιλογές μελωδικής ηλεκτρονικής μουσικής με τους Tania, Pueblo Franco & The Mighty Scoop, Salo & Kzen, Pazzi & Pan.

Στο φεστιβάλ εκτός από τις συναυλίες θα δείτε ειδικά διαμορφωμένα μαγαζάκια στα οποία θα φιλοξενούνται καλλιτέχνες που θα εκθέτουν τις δημιουργίες τους όπως πίνακες ζωγραφικής, illustrations, photography, art & crafts, jewellery design, fashion design και άλλα είδη τέχνης. Για εσάς που θέλετε να εξερευνήσετε νέες γεύσεις, θα μπορέσετε να γευτείτε συνταγές από Αμερική, Μεξικο, και φυσικά κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα κ.α.. Αν από την άλλη είστε χορτοφάγοι, τότε μπορείτε να επιλέξετε κάποιες από τις vegan επιλογές μας. Για εσάς που έχετε sweet tooth οι λαχταριστές κρέπες και το δροσερό παγωτό δεν θα σας αφήσουν αδιάφορους.