Δεν εντάσσεται στο Γενικό Σύστημα Υγείας το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Απολλώνειου νοσοκομείου, την Κυριακή. Το νοσοκομείο ενημέρωσε πριν από λίγο σχετικά και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και παρέπεμψε στις διαδικασίες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και αφορούν την παραχώρηση των απαραίτητων εγκρίσεων από το υπουργείο Υγείας.

Όπως ανέφερε στο philenews ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου Δρ Χρίστος Πουρής «δυστυχώς είναι αδύνατον να ενταχθεί το ΤΑΕΠ στο ΓεΣΥ την 1η Οκτωβρίου, όπως αρχικά έγινε γνωστό. Ως νοσοκομείο έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες μας και είμαστε έτοιμοι. Ωστόσο, περιμένουμε τώρα να γίνει η απαραίτητη επιθεώρηση από το υπουργείο Υγείας, να αξιολογηθούμε και να μας δοθεί η απαραίτητη έγκριση».

Από το υπουργείο Υγείας, πρόσθεσε, «ενημερωθήκαμε ότι αυτή η επιθεώρηση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, ως εκ τούτου είναι αδύνατον να ενταχθεί το ΤΑΕΠ στο ΓεΣΥ από αυτή την Κυριακή. Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του υπουργείου Υγείας».