Σκηνές Φαρ Ουεστ εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας με την καταδίωξη ύποπτου οχήματος να αρχίζει από τη Λεμεσό και να καταλήγει στη Λάρνακα, όπου το καταδιωκόμενο όχημα ακινητοποιήθηκε. Παρά τους προειδοποιητικούς πυροβολισμούς που έριξαν τα δύο περίπολα του ΟΠΕ Λεμεσού, και το γεγονός ότι το όχημα είχε μείνει με τρία ελαστικά στο ύψος του Ζυγίου, οι ύποπτοι ανέπτυξαν ταχύτητα και έφτασαν μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς.

Από την καταδίωξη τραυματίστηκαν και οι τρεις ύποπτοι, δηλαδή ο 36χρονος οδηγός και οι δύο συνεπιβάτες του, ηλικίας 37 και 28 ετών. Στο νοσοκομείο για περίθαλψη μετέβησαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως ο 36χρονος φέρει έγκαυμα στην πλάτη το οποίο ενδεχομένως να προκλήθηκε από εξοστρακισμό σφαίρας, ωστόσο είναι κάτι που διερευνάται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 00:50 τα ξημερώματα, λήφθηκε πληροφορία ότι ύποπτα πρόσωπα επιδίδονται σε κλοπή καταλυτών από αυτοκίνητα, σε περιοχή της Λεμεσού. Μέλη του ΟΠΕ μετέβησαν στην περιοχή και εντόπισαν αυτοκίνητο, το οποίο δεν έφερε πινακίδες εγγραφής. Ο οδηγός του αυτοκινήτου μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του αστυνομικού οχήματος, οδήγησε το αυτοκίνητο του με την όπισθεν και συγκρούστηκε με το όχημα της Αστυνομίας ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το ύποπτο όχημα, ο οδηγός του οποίου στην προσπάθεια του να διαφύγει, υπέπεσε σε σωρεία τροχαίων παραβάσεων. Η καταδίωξη συνεχίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας και ακολούθως στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου – Λάρνακας. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ανακόψουν το όχημα, στο ύψος του Ζυγίου έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς με τη χρήση υπηρεσιακού πιστολιού. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι το όχημα κινείτο με τρία ελαστικά, τελικά το όχημα ανακόπηκε στην περιοχή του κυκλικού κόμβου Ριζοελιάς.

Οι τρεις επιβάτες επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή από το σημείο, ωστόσο με τη βοήθεια άλλων περιπόλων έγινε κατορθωτή η σύλληψή τους. Κατά τη διάρκεια έρευνας που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν ένας σιδηρολοστός, δύο ηλεκτρικά εργαλεία κοπής και δύο καταλύτες αυτοκινήτων.

Ο 36χρονος οδηγός και οι άλλοι δύο συνεπιβάτες, 37 και 28 ετών αντίστοιχα, δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευση των πιο πάνω αντικειμένων, με αποτέλεσμα να συλληφθούν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Οι τρεις μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη, με τον 36χρονο και τον 37χρονο να κρατούνται για νοσηλεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 36χρονος φέρει έγκαυμα στην πλάτη ενώ ο 37χρονος τραύματα τα οποία προκλήθηκαν κατά τη σύλληψή του. Η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για άμεση καταχώρηση.