Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ως προς το ποιον θα υποστηρίξει για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, στην πρώτη αντίδρασή του για τ’ αποτελέσματα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών. 

Ο Μητροπολίτης Βασίλειος, ανέφερε πως η ψήφος του λαού είναι και ιερή και σεβαστή. «Έχω εξηγήσει τι σημαίνει ιερή η ψήφος και δεν εννοώ με την έννοια που λέγεται πολιτικά. Είναι ένα γεγονός που συμβαίνει μέσα στο χώρο της εκκλησίας, γι’ αυτό και είναι απόλυτα σεβαστή και την αποδεχόμαστε και με τον ίδιο τρόπο θα πορευθούμε μέσα στην Ιερά Σύνοδο για την εκλογή του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου».

Πρόσθεσε ακόμη πως και η ψήφος της Ιεράς Συνόδου είναι ιερή και «δεν υπάρχει καμιά ανησυχία πως θα υπάρξουν αναταράξεις ή οποιαδήποτε προβλήματα. Άρα θα πορευθούμε τις μέρες που ακολουθούν στην διαδικασία της εκλογής του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου». 

Κληθείς να απαντήσει εάν έχει αποφασίσει ποιον θα υποστηρίξει ο Μητροπολίτης Βασίλειος, ανέφερε πως θα πάρει τις αποφάσεις του μετά την επικύρωση του αποτελέσματος από την Ιερά Σύνοδο.