Στον αέρα παραμένει το σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ την ίδια στιγμή είναι αμφίβολο κατά πόσον θα λειτουργήσει στο εγγύς μέλλον. Ζήτημα συνδέεται άμεσα με τη δημόσια ασφάλεια, καθώς σύμφωνα και με δικογραφία, σοβαρά εγκλήματα έχουν σχεδιαστεί μέσω φορητών τηλεφωνικών συσκευών, από πρόσωπα που εκτίουν ποινή φυλάκισης.

Η αναβάθμιση πέρασε από συμπληγάδες. Κι αυτό γιατί βάσει συμβολαίου θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ για την ώρα παραμένει αμφίβολο κατά πόσον η ανάδοχος εταιρεία θα μπορέσει να εκπληρώσει -έστω με καθυστέρηση- τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση με το κράτος.

Μάλιστα, η αρμόδια Αρχή που στην προκειμένη είναι το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών (ΤΗΜΥ) απέστειλε προχθές επιστολή στην εταιρεία, δίδοντας τελεσίγραφο 14 ημερών προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα.

Στην εν λόγω επιστολή που υπογράφεται από τον προϊστάμενο του ΤΗΜΥ γίνεται επίκληση σε προηγούμενες προειδοποιήσεις για διευθέτηση του ζητήματος, αλλά και στους όρους της σύμβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διορίστηκε αναπληρωτής Διευθυντής Φυλακών

Τέλος, επισημαίνονται τα ακόλουθα προς την επιχειρηματική οντότητα: «Σας δίνεται γραπτή προειδοποίηση 14 ημερών για την εκπλήρωση των συμβατικών σας υποχρεώσεων. Σε περίπτωση που εντός της πιο πάνω προθεσμίας αποτύχετε να ανταποκριθείτε στην εκπλήρωση των συμβατικών σας υποχρεώσεων, το Τμήμα θα προχωρήσει στις επόμενες προβλεπόμενες ενέργειες για τον τερματισμό της σύμβασης».

Η επιτροπή παραλαβής του έργου που αποτελείται από πραγματογνώμονες, θα επιθεωρήσει το σύστημα εντός του τελευταίου δεκαημέρου του μήνα και ανάλογα θα πάρει τις αποφάσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, παρουσιάστηκαν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εμβέλεια του συστήματος. Δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσον αυτό έχει να κάνει με τις κεραίες (hardware) του συστήματος ή με το λογισμικό (software).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κληρίδης για Δράκου: Αντί να μετακινήσει Αριστοτέλους και Δημητρίου, τις θέτει σε κίνδυνο

Πάντως, ασφαλείς πληροφορίες του «Φ», αναφέρουν πως παρουσιάστηκε πρόβλημα ακόμα και με τις αντένες του συστήματος και συγκεκριμένα τον μηχανισμό που υπάρχει για να μην υπερθερμαίνονται.