Χειροπέδες σε έναν Βρετανό, που αναρριχήθηκε χωρίς άδεια και σύστημα προστασίας στον πιο ψηλό ουρανοξύστη της χώρας πέρασε η αστυνομία της Νότιας Κορέας.

Ο Βρετανός ξεκίνησε την αυγή την αναρρίχησή του χωρίς σχοινιά στον ουρανοξύστη Lotte World Tower των 123 ορόφων στο νότιο τμήμα της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας Σεούλ.

Υπάλληλοι του ουρανοξύστη τον κατάλαβαν και ο ίδιος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια έχοντας περάσει τον 73ο όροφο.

«Το προσωπικό του Lotte χρειάστηκε να ανέβει σε ανυψωτική εξέδρα για να τον πείσει να σταματήσει καθώς συνέχιζε να σκαρφαλώνει πάνω από τον 70ο όροφο του κτιρίου», δήλωσε στο AFP αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής αστυνομίας. Συνελήφθη επ’ αυτοφώρο για παρεμπόδιση άσκησης υπηρεσιακής δραστηριότητας. Πλέον υποβάλλεται σε ανάκριση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σόνγκπα στην Σεούλ.

Ο πέμπτος ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο

Ο Lotte World Tower, ύψους 555 μέτρων, είναι ο πέμπτος ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων η εφημερίδα Chosun Ilbo, ανέφεραν ότι αυτός που έκανε την νέα απόπειρα αναρρίχησης στον Lotte World Tower είναι ο Τζορτζ Κινγκ-Τόμσον.

Το 2021, η Daily Mail έγραψε ότι ο Τόμσον είχε φυλακιστεί επειδή αποπειράθηκε να αναρριχηθεί στον Shard, ουρανοξύστη 72 ορόφων στο Λονδίνο.

protothema.gr