Τα γαλλικά, mon amour, έχουν εκτοπιστεί από τα ιταλικά ως η πιο ελκυστική γλώσσα στον κόσμο, αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη μια νέα έρευνα της πλατφόρμας εκμάθησης γλωσσών Babbel. Έξι χιλιάδες άνθρωποι από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία ρωτήθηκαν ποιες γλώσσες θεωρούνται ως «πιο σέξι», «πιο ρομαντικές» και «πιο παθιασμένες», με τα ιταλικά να παίρνουν στην πρώτη θέση.

«Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της ιταλικής γλώσσας που μπορεί να συμβάλλουν στην ελκυστικότητά της», εξήγησε ο καθηγητής γλωσσών του Babbel Noël Wolf στη Daily Mail. «Η άνοδος και η πτώση του τονικού ύψους στην ομιλούμενη ιταλική γλώσσα μπορεί να δημιουργήσει μια μουσική ποιότητα (μια μουσικότητα), την οποία ορισμένοι άνθρωποι βρίσκουν γοητευτική και ελκυστική», συνέχισε ο Wolf.

Το 2017 σε έρευνα τα γαλλικά ήταν στο Νο1 και τα Ιταλικά στο Ν02

Και πρόσθεσε: «Ορισμένα φωνητικά χαρακτηριστικά, όπως η κύλιση των ήχων -r-, μπορεί να είναι διακριτά στα ιταλικά, τα οποία για πολλούς θεωρούνται γοητευτικά ή ελκυστικά». Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η γερμανική γλώσσα κέρδισε για την «πιο άμεση» γλώσσα και η βρετανική αγγλική γλώσσα για την «πιο ευγενική». Η έρευνα της εταιρείας για το 2017, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 15.000 άτομα, ανέδειξε τη γαλλική ως την «πιο σέξι προφορά» και την ιταλική ως τη δεύτερη. Βέβαια αν οι επιλογές ήταν απεριόριστες, τότε μπορεί να υπήρχαν εκπλήξεις.

Είναι ωραίο να μιλάς τραγουδιστά!

«Οι Άγγλοι ομιλητές έλκονται από τη μελωδία μιας γλώσσας όπως η γαλλική ή η ιταλική», σημείωνε τότε η γλωσσολόγος Patti Adank, καθηγήτρια αντίληψης και παραγωγής λόγου στο University College του Λονδίνου.

«Συγκριτικά, γλώσσες όπως η ταϊλανδέζικη ή η μανδαρινική μπορεί να ακούγονται σκληρές επειδή χρησιμοποιούν τονικές διακρίσεις», συλλογίστηκε. «Ακούγεται πολύ αφύσικο και απροσδόκητο».

Η τελευταία έρευνα έρχεται καθώς οι γλωσσολόγοι λένε ότι μια νέα διάλεκτος γνωστή ως «Miami English» καταλαμβάνει τη Νότια Φλόριντα. Δημοφιλής από ισπανόφωνους νέους που γεννήθηκαν στην Αμερική, η «Miami English» χρησιμοποιεί αγγλικές λέξεις σε ισπανικούς τύπους. Η πιο σπάνια γλώωσα είναι μια που ομιλείται μονάχα από μια 90χρονη. Καλό είναι όταν κάποιος μαθαίνει ιταλικά, ταυτόχρονα να μαθαίνει και τις κατάλληλες κινήσεις με τα χέρια.

philenews / in.gr