Πώς είναι να μπορείς να γιορτάζεις τα γενέθλιά σου μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια;

Πολλοί αποκαλούμενοι leaplings λένε ότι υπάρχει κάτι ξεχωριστό στο να είσαι ένας από τους ανθρώπους που γεννήθηκαν τη σπάνια ημερομηνία της 29ης Φεβρουαρίου.

Η Julia Alsop θα σβήσει επτά κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων της φέτος. Θα γίνει 28 ετών. Όταν λέει στους ανθρώπους ότι θα γιορτάσει τα έβδομα γενέθλιά της το 2024, λέει ότι την κοιτάζουν σαν να λένε: «Τι στο καλό λες;».

Η Julia , φοιτήτρια ιατρικής στην Αγγλία, είναι μια leapling. Γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου, μια ημέρα που εμφανίζεται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια σε δίσεκτο έτος. Έτσι, έχει γιορτάσει γενέθλια μόνο επτά φορές την πραγματική ημέρα γέννησής της κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Υπάρχει περίπου μία στις 1.461 πιθανότητες να γεννηθεί κάποιος στις 29 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το BBC.

Η Julia λατρεύει το γεγονός ότι τα γενέθλιά της είναι ξεχωριστά και φέτος, μιας και υπάρχει στο ημερολόγιο η 29η Φεβρουαρίου, ανυπομονεί να ανοίξει τις κάρτες για τα έβδομα γενέθλιά της στην αληθινή ημερομηνία τους. Άλλες χρονιές, σε ένα μη δίσεκτο έτος, όπου δεν υπάρχει η 29η Φεβρουαρίου, προγραμματίζει μια εβδομάδα εορτασμών.

Η ίδια λέει πως καμιά φορά αντιμετωπίζει τεχνικές δυσκολίες εξαιτίας του ότι είναι leapling. Για παράδειγμα, όταν έκλεισε ένα νέο συμβόλαιο τηλεφώνου, απέτυχε στον πιστωτικό έλεγχο, επειδή η 29η Φεβρουαρίου δεν ήταν καταχωρημένη ως ημερομηνία στο σύστημα. Η Julia λέει πως αυτό ήταν πραγματικά απογοητευτικό. «Το έκαναν να φαίνεται σαν να μην υπήρχαν τα γενέθλιά μου».

philenews / in.gr