Με τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου, συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (ΕΒΕΛ) σε συνεδρία της ολομέλειας του που πραγματοποιήθηκε χθες. 

Στην συνάντηση τέθηκαν και συζητήθηκαν θέματα για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση της πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί για την εφαρμογή της, η άναρχη ανάπτυξη της Λευκωσίας και η απόφαση για την ανέγερση του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Μεταφορών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο χώρο της Αρχιγραμματείας.

Το ΕΒΕΛ τόνισε την θέση του ότι σε περίπτωση που ανακληθεί η απόφαση για ανέγερση του κτηρίου που θα στεγάσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, λόγω κυκλοφοριακών επιπτώσεων στην περιοχή τότε αυτό θα πρέπει να ανεγερθεί σε άλλο χώρο και πάλιν εντός του άξονα διοίκησης όπως αυτός καθορίζεται στο Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας.

Συζητήθηκαν επίσης και ανταλλάγησαν απόψεις και εισηγήσεις για την αναβάθμιση της εντός των τειχών πόλης, τα σχέδια κινήτρων για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τα σχέδια χορηγιών για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών στο ιστορικό κέντρο.

Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση για τους τρόπους της αποτελεσματικής  διαχείρισης από το Υπουργείο της αυξημένης ροής μεταναστών.