Διπλάσιες εξορύξεις γύρω από το βουνό του Τροόδους είναι διατεθειμένη να κάνει η εταιρεία εξόρυξης χαλκού και χρυσού Chesterfield Resources PLC. 

Η Chesterfield, η οποία δραστηριοποιείται στο νησί, σχεδιάζει να καταθέσει αιτήσεις για να διπλασιάσει τις εξορύξεις της στο περίγυρο του όρους. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει γεωτρήσεις βάθους 3,097.5 μέτρων δυτικά του Τροόδους.

Κατά τις γεωτρήσεις χαρτογραφήθηκε η περιοχή, ενώ έγιναν δειγματοληψίες για πιθανά κοιτάσματα χρυσού και κυριότερα χαλκού που είναι ο στόχος της εταιρείας. Τα ευρύματα, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι αρκετά ενθαρρυντικά καθώς υποδεικνύουν κοιτάσματα δύο διαφορετικών ορυκτών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρόοδος ως ένα νέο τουριστικό brand name (εικόνες)

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής Μαρτιν Φρεντς τόνισε πως μπαίνουν σε νέα φάση εξερεύνησης. «Η εταιρεία έχει αποφασίσει να εφαρμόσει άδειες σε πολύ μεγαλύτερη περιοχή. Περισσότερες πληροφορίες θα μπορούμε να πούμε σύντομα».

«Troodos West Project»

Η επόμενη φάση αφορά τη δυτική πλευρά του Τροόδους και πιο συγκεκριμένα στα 4 εγκαταλειμμένα ορυχεία της περιοχής: Λίμνη, Κινούσα, Ευλοημένη και Uncle Charles.

Σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχουν ενδείξεις σε εκείνα τα σημεία για κοιτάσματα χαλκού και άλλων ορυκτών, γύρω από τα ορυχεία. Πιστεύεται ότι με τη βοήθεια νέων τεχνολογιών θα εντοπιστούν κοιτάσματα που δεν ήταν προσβάσιμα στο παρελθόν.