Μεγάλα είναι τα οφέλη για Κύπρο και Ντουμπάι που φέρνει η παρουσία της Emirates στα κυπριακά αεροδρόμια, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Insider o Country Manager Mohammad Al Attar.
 
O κ. Ατταρ ανέλαβε τη θέση του Country Manager, τον περασμένο Σεπτέμβριο και μίλησε για τους προορισμούς που προσφέρονται στους Κύπριους ταξιδιώτες από την Emirates.
 
Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι πάνω από 80 Κύπριοι εργάζονται σε διάφορα πόστα στην εταιρεία και ότι σε πρόσφατη εκδήλωση για εργοδότηση στη Λεμεσό υπήρχε έντονο ενδιαφέρον.
 
 
Το ζεστό κλίμα είναι αυτό που αναζητούν οι τουρίστες και η Κύπρος είναι ιδανικός προορισμός ανέφερε ο κ. Ατταρ. Για αυτό το λόγο η το επιβατικό κοινό της Emirates επιλέγει το νησί και έτσι η εταιρεία έχει συμβάλει με το δικό της τρόπο στην αύξηση του τουρισμό στην Κύπρο.
 
Για το 2019, οι καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες είναι ο στόχος της εταιρείας σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο τονίζει ο κ. Αττάρ.
 
Σε πόσες χώρες μπορεί να ταξιδέψει ένας Κύπριος που πετά με την Emirates;
 
Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι συνδέουμε τους Κύπριους με 158 προορισμούς (εκ των οποίων οι 142 επιβατικοί και 16 cargo) και 86 χώρες σε όλον τον κόσμο. Όσοι ταξιδεύουν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας μπορούν να φτάσουν σχεδόν σε κάθε γωνιά του κόσμου, μέσα από το hub της Emirates στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι. Από εκεί, οι Κύπριοι ταξιδιώτες μπορούν να πετάξουν για μεγαλουπόλεις της Ασίας, εξωτικά νησιά όπως ο Μαυρίκιος και οι Σεϋχέλλες ή ακόμη και τη Μελβούρνη και το Σύδνεϋ όπου αρκετοί Κύπριοι έχουν συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα. Επιπλέον, το ταξιδιωτικό κοινό της χώρας μπορεί να επισκεφτεί το Ντουμπάι και τη Μάλτα με τις καθημερινές πτήσεις της Emirates από τη Λάρνακα.
Ο στόλος μας είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο μοντέρνος σε όλη την αεροπορική βιομηχανία όσον αφορά αεροσκάφη τύπου Airbus A380 και Boeing 777, προσφέροντας στους πελάτες μας τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση. Ο στόλος της Emirates έχει 274 αεροσκάφη, ενώ ακόμη 243 θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα. Με όλα αυτά τα αεροσκάφη, η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία του κόσμου συνδέει την Κύπρο με τον υπόλοιπο κόσμο και ενισχύει τη θέση της χώρας στον τουρισμό και τις εξαγωγές.
 
Πρόσφατα οργανώσατε ένα recruitment event στη Λεμεσό. Τι μπορεί να περιμένει ένας νέος Κύπριος που μπαίνει στην Emirates; Τι συνθήκες θα συναντήσει; Πόσοι Κύπριοι εργάζονται για την Emirates;
 
Η απόφασή μας να διοργανώσουμε ένα recruitment event στη Λεμεσό έρχεται ως αποτέλεσμα της μεγάλης ικανοποίησης που υπάρχει στην Emirates από το επίπεδο του κυπριακού στελεχιακού δυναμικού μας. Το συνολικό μας δυναμικό περιλαμβάνει άνδρες και γυναίκες από όλον τον κόσμο – πάνω από 160 χώρες και εθνικότητες. Περισσότεροι από 80 Κύπριοι εργάζονται στην εταιρεία μας, με 25 από αυτούς να είναι πιλότοι και υψηλά ιστάμενα στελέχη, και προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους επιβάτες και τους πελάτες μας.
 
Όλοι οι εργαζόμενοι της Emirates απολαμβάνουν ένα ελκυστικό πακέτο που περιλαμβάνει αφορολόγητο μισθό, ασφάλεια ζωής, ετήσιο μερίδιο από τα κέρδη της εταιρείας και γενναιόδωρα οφέλη για τις πτήσεις τους. Παράλληλα, οι πιλότοι μας, τα μέλη του πληρώματος καμπίνας και άλλα στελέχη μας λαμβάνουν δωρεάν διαμονή και μετακίνηση. Επίσης, παρέχονται επωφελή πακέτα για τα ταξίδια των εργαζομένων μας, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους συγγενείς τους, μέσα στο παγκόσμιο δίκτυο προορισμών της Emirates.

Πιστεύουμε ότι είναι οι εργαζόμενοί μας αυτοί που ηγούνται της επιτυχίας μας και η Emirates έχει δεσμευτεί να προσφέρει ένα υγιές, ασφαλές και ανταποδοτικό περιβάλλον μέσα στην εταιρεία.
 
Ο τουρισμός στην Κύπρο αυξάνεται συνεχώς, σημειώνοντας νέα ρεκόρ. Πώς επηρεάζει αυτό τα πλάνα της Emirates;
 
Ως μια διεθνής αεροπορική εταιρεία, είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε τους προορισμούς από και προς όπου πετάμε να τα πηγαίνουν εξαιρετικά. Τα νέα ρεκόρ της Κύπρου στις τουριστικές αφίξεις αποδεικνύουν ότι η χώρα έχει γίνει σημείο αναφοράς στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Είμαστε χαρούμενοι για το γεγονός ότι έχουμε συμβάλλει καταλυτικά σε αυτό το success story.
Η συνεχής αναζήτηση του ήλιου και των υψηλών θερμοκρασιών ακόμη και μέσα στο χειμώνα είναι μια τάση που έχει γίνει παγκόσμιο trend εδώ και μερικά χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο, με το επιβατικό κοινό της χώρας να είναι έτσι κι αλλιώς συνηθισμένο σε τέτοιες καιρικές συνθήκες. Αρκετοί ταξιδιώτες σκέφτονται να επισκεφτούν την πανέμορφη Αυστραλία, την εξωτική Ταϊλάνδη ή τη γεμάτη περιπέτεια Νότιο Αφρική. Ανεξάρτητα με το πού προγραμματίζουν να πάνε, η Emirates προσφέρει μια ασύγκριτη εμπειρία ταξιδιού, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πτήση.
Στην Emirates είμαστε ικανοποιημένοι με τις επιχειρήσεις μας στην Κύπρο αυτήν την περίοδο. Υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο πλευρών και έχουμε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς οι οποίοι συνεχώς ενισχύονται.
 

Πώς επωφελούνται Ντουμπάι και Κύπρος από αυτή τη συνεργασία;
 
Οι πρόσφατες αξιοσημείωτες αποδώσεις της Κύπρου στον τουρισμό είναι ένα θετικό σημείο τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για το Ντουμπάι. Η τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο προορισμών αυξάνεται, η ανταλλαγή πολιτισμών και κουλτούρας ενισχύεται, ενώ και το επιχειρηματικό περιβάλλον ενδυναμώνεται με αποτέλεσμα την ακόμη καλύτερη απόδοση των δύο χωρών.
Επιπλέον, τόσο η Κύπρος όσο και το Ντουμπάι επωφελούνται από την Emirates SkyCargo, η οποία προσφέρει μεταφορές αγαθών και εμπορευμάτων καθημερινά προς Μάλτα και Ντουμπάι με αεροσκάφη τύπου Boeing 777. Μεταφέρουμε πάνω από 40 τόνους εμπορευμάτων μεταξύ Κύπρου και Ντουμπάι, ενισχύοντας την εμπορική κίνηση και τις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο περιοχών.
 
Ποιοι είναι οι στρατηγικοί σας στόχοι για το 2019 σχετικά με την Κύπρο ως προορισμό;
 
Μερικούς μήνες πριν λανσάραμε τη νέα μας εταιρική δέσμευση σε παγκόσμιο επίπεδο, το «Fly Better». Η υπόσχεσή μας προς τους πελάτες μας παραμένει απαράλαχτη από την πρώτη ημέρα που αρχίσαμε τη λειτουργία μας, το 1985. Η συνεχής επιδίωξη της καινοτομίας και η λογική «be better» είναι ενσωματωμένη στο DNA της Emirates και μας παρακινεί να προσφέρουμε ταξιδιωτικές εμπειρίες που βασίζονται στην άνεση και είναι προσιτές στους επιβάτες μας ανεξάρτητα με την κατηγορία του ναύλου τους.
 
Μάλιστα, πριν λίγο καιρό δώσαμε έναν γιορτινό τόνο στις τελευταίες εβδομάδες του 2018, τρέχοντας μια καμπάνια εκπτώσεων σε δημοφιλείς για τους Κύπριους προορισμούς. Το επιβατικό κοινό μπορεί να ελέγχει το site μας για μελλοντικές προσφορές.