Όπως είχε γράψει το Insider, ήταν θέμα ωρών να ολοκληρωθούν και τα τυπικά της συμφωνίας μεταξύ MIG και ΠΑΝΓΑΙΑ ώστε η δεύτερη να προχωρήσει στην απόκτηση του ξενοδοχείου Hilton στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Hilton: Πιο κοντά από ποτέ η ΠΑΝΓΑΙΑ

Λόγω του ότι η εταιρεία που ελέγχει το ξενοδοχείο, η The Cyprus Tourism Development Public Company Limited είναι δημόσια, με πέραν των 600 μετόχων η απόκτηση θα γίνει μέσω δημόσιας πρότασης. Όπως έγινε γνωστό την πρόταση υπέβαλε η Vibrana Holdings Ltd, εταιρεία-όχημα που όπως πληροφορείται το Insider ελέγχεται κατά 90% από την ΠΑΝΓΑΙΑ και κατά 10% από την Invel. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η vibrana έχει υποβάλει δημόσια πρόταση για απόκτηση κατά το ελάχιστο το 90% και κατά το μέγιστο το 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της The Cyprus Tourism Development Public Company Limited (“Σκοπευόμενη”) με βάση τους όρους και προϋποθέσεις που παρατίθενται στο έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης.

Η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης από τους μετόχους λήγει στις 15 Μαρτίου, 2019 στις 1:30 μ.μ.

Υπενθυμίζεται πως το 75.08% της The Cyprus Tourism Development Public Company Limited ελέγχει η MIG, το 21.74% ο Όμιλος Louis και μικρότερα ποσοστά διάφοροι μικρομέτοχοι.