H ραγδαία ανάπτυξη του Ομίλου εταιρειών PHC ήταν κατά κάποιο τρόπο απρόβλεπτη γιατί ήταν αποτέλεσμα μίας αμυντικής, αρχικά, στρατηγικής κατά της κρίσης. Σύμφωνα με τον Λύσανδρο Ιωάννου, τον δημιουργό και CEO του Ομίλου, στόχος ήταν η αναπλήρωση, μέσω ανάπτυξης, των απωλειών που προέβλεψαν πως θα έφερνε η κρίση.
 
Με τα καταστήματα που εμπίπτουν κάτω από Όμιλο PHC ξεπερνούν τα 100 και οι υπάλληλοι τους 2.500 ο κ. Ιωάννου θεωρεί πως από πλευράς brands, Όσον αφορά τα brands η κυπριακή αγορά είναι κοντά στον κορεσμό. «Η Κύπρος τώρα δεν υστερεί σε τίποτα ακόμα και συγκρινόμενη  με μεγάλες αγορές όσον αφορά τις επιλογές σε Caffe, Quick Service Restaurants ή και Casual Restaurants. Εμείς, με την τελευταία μας προσθήκη της γαλλικής αλυσίδας PAUL (Patisserie, Boulangerie, Bistro, Café) έχουμε κτίσει ένα μοναδικό, σε παγκόσμια κλίμακα, χαρτοφυλάκιο από brands. Συνεχίζουμε να μελετούμε νέες ιδέες, αλλά δεν βλέπω πολλά περιθώρια για νέα brands στο εγγύς μέλλον», αναφέρει σε συνέντευξη του στο περιοδικό Insider.
 
Παρά το γεγονός πως η PHC θεωρείται ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στον τομέα της εστίασης, ο ίδιος δηλώνει πως ο ανταγωνισμός είναι έντονος. «Στην κατηγορία των καφέ όλα τα διεθνή brands είναι εδώ αλλά και πολλά περιφερειακά (π.χ ελληνικά). Στην κατηγορία Burgers βιώνετε καθημερινά τη «γιγαντομαχία» Burger King Vs McDonalds. Στην αγορά της πίτσας ανταγωνιζόμαστε τρεις διεθνείς αλυσίδες, δύο κυπριακές και δεκάδες ανεξάρτητες πιτσαρίες. Υπάρχει πιστεύω μία εντελώς λανθασμένη εντύπωση ότι αυτή είναι μία εύκολη δουλειά με πολλά κέρδη. Ακούμε συχνά διάφορα αφελή σχόλια του τύπου “Τα Café και τα εστιατόρια στην Κύπρο πάντα δουλεύουν” και αυτό γιατί όλοι βγαίνουν το Σαββατοκύριακο αλλά κανείς δεν βλέπει ότι τις υπόλοιπες μέρες πολλά καταστήματα είναι άδεια. Επίσης, ξεχνούν όλα αυτά που έχουν ήδη κλείσει», σχολιάζει χαρακτηριστικά. 
 
Στη συνέντευξη του στο Insider Μαΐου που κυκλοφορεί την Κυριακή 19/5 με τον Φιλελεύθερο, ο κ. Ιωάννου τοποθετείται ευθαρσώς για διάφορα θέματα που απασχολούν τον τομέα όπως η έλλειψη προσωπικού, η συζήτηση για τον κατώτατο μισθό αλλά και για επιχειρησιακά θέματα, όπως η διαδοχή στον Όμιλο, η είσοδος και η εξέλιξη των “casual” εστιατορίων του Ομίλου, η φιλοσοφία πίσω από τα Caffe Nero και πολλά άλλα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
 
Υπεραγορές Παπαντωνίου: Η επόμενη γενιά
 
Άλκης Γαλατόπουλος: Είδαμε μία καλή ευκαιρία
 
ΝΤΟΜΙΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 
Κικούλα Κότσαπα: Τα επόμενα 70 χρόνια της ΚΕΑΝ
 
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Καταλύτης για την οικονομία και την κοινωνία
 
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Αυτοκίνητο, σε νέο επίπεδο η αγορά
Ώρα για διακοπές – Επιλογές για προορισμούς εντός και εκτός Κύπρου