Με ζημιές έκλεισε το 2018 το επενδυτικό ταμείο CYREIT Variable Capital. Το ταμείο ακινήτων που δημιούργησε η Τράπεζα Κύπρου και που πρόσφατα εξαγοράστηκε από την ελληνική επενδυτική εταιρεία Πανγαία, κατέγραψε ζημιές 891.4 χιλ. ευρώ για τη χρονιά που πέρασε. 
 
Παρόλο που τα έσοδα του ταμείου, κυρίως από ενοίκια από τα 21 κτίρια που έχει στην κατοχή του, ανήλθαν σε 7.4 εκατ. ευρώ εντούτοις, ζημιές 5.7 εκατ. ευρώ λόγω επανεκτίμησης της αξίας των ακινήτων, συνέβαλαν στο να κλείσει το έτος ζημιογόνα. Ποσό 2.5 εκατ. ευρώ αφορούσε έξοδα διαχείρισης. 
 
 
Η αξία των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου ανήλθε σε 191 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 183 εκατ. ευρώ αφορούσαν την αξία των υπό διαχείριση ακινήτων ενώ ποσό 7.7 εκατ. ευρώ αφορούσε σε μετρητά κατατεθειμένα στην τράπεζα. Η καθαρή αξία του ταμείου στις 31 Δεκεμβρίου 2018 ήταν στα 189.4 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ετήσια έκθεση, τα ακίνητα του Ταμείου έχουν γνωστούς και καθιερωμένους στην αγορά ενοίκους, από κυβερνητικές υπηρεσίες, διαχειριστές ξενοδοχειακών μονάδων, εμπόρους πανεπιστήμια τραπεζικά ιδρύματα κι άλλους. Οι προθέσεις του ταμείου, σημειώνεται, είναι να βελτιώσει το προφίλ εσόδων προσθέτοντας αξία στο χαρτοφυλάκιο και με επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων μέσω βέλτιστης διαχείρισης των ενοικιαζόμενων χώρων. 
 
Όπως είναι γνωστό, το ακίνητο με τη μεγαλύτερη αξία στο χαρτοφυλάκιο του ταμείου είναι αυτό που στεγάζει το Leroy Merlin το οποίο στο τέλος του περασμένου χρόνου εκτιμήθηκε σε 28.9 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί το ξενοδοχείο Althea με αξία 22.6 εκατ. ευρώ και το Debenhams Apollon με αξία 16.7 εκατ. ευρώ.  Αξίας μεγαλύτερης των 10 εκατ. ευρώ είναι επίσης το κτίριο Irida 3, o πύργος Σιακόλα, το κτίριο D. Nicolaou στο Ζακάκι και το κτίριο του Superhome Centre στη Λευκωσία. Τα υπόλοιπα ακίνητα είναι μικρότερης αξίας και από αυτά ξεχωρίσουν ο πρώην Ορφανίδης και νυν προσωρινό καζίνο στη Λεμεσό, κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες της Τράπεζας Κύπρου στο Καϊμακλί και το κτίριο που στεγάζει το υπουργείο Παιδείας. 
 
Όπως είναι γνωστό, στις 25 Ιουνίου 2019 το 88.2% των μετοχών του ταμείου πέρασε στην ιδιοκτησία της ελληνικής εταιρείας Πανγαία έναντι ποσού 137.9 εκατ. ευρώ. Ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου σε συνέντευξη του στο Insider Ιουλίου σχολίασε πως από τη συγκεκριμένη επένδυση αναμένουν αποδόσεις πέραν από 7%. 
 
Philenews/Insider