Στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 ολοκληρώνεται η διαδικασία ενσωμάτωσης των εργασιών της πρώην ΣΚΤ στην Ελληνική Τράπεζα.

Πλέον όλοι οι πελάτες μας θα μπορούν να εξυπηρετηθούν πλήρως από οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στην Κύπρο. Επίσης, όλοι θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες από τα ηλεκτρονικά κανάλια και τις ΑΤΜ της Ελληνικής Τράπεζας. Ενδεικτικά, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν επιταγές και μετρητά στις ΑΤΜ ή να μεταφέρουν χρήματα στην πιστωτική τους κάρτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την Δευτέρα η «νέα» Ελληνική Τράπεζα

Όπως θα δείτε και πιο κάτω, από 16/9 ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ βασικό που να επηρεάζει τους πελάτες της πρώην ΣΚΤ. Μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, πάγιες εντολές (standing orders) δεν επηρεάζονται.
Κάρτες, βιβλιάρια επιταγών το ίδιο. Θα ισχύουν κανονικά.
 

  1. Αλλάζουν οι αριθμοί των λογαριασμών, τα ΙΒΑΝ και το BIC κάθε λογαριασμού;

Ναι, θα αλλάξουν όμως δεν θα επηρεαστούν οι συναλλαγές σας, αφού παράλληλα θα ισχύουν οι προηγούμενοι αριθμοί, τα IBAN και BIC του λογαριασμού σας.
Το νέο ΙΒΑΝ θα εμφανίζεται στη Μηνιαία Κατάσταση Λογαριασμού (Statement) που θα σας αποστέλλουμε από τις 16/09/2019 και έπειτα. Το νέο BIC είναι το HEBACY2N, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται με τον νέο λογαριασμό που θα σας κοινοποιηθεί.
Για το νέο IBAN και BIC του λογαριασμού σας θα μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε από οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας ή από το Web Banking / Mobile App, αν είστε συνδρομητής. Για να πάρετε πιστοποιητικό με το νέο σας IBAN, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών στο τηλέφωνο 8000 9999 ή στο +357 22500500 (αν καλείτε από το εξωτερικό).
 

  1. Θα ισχύουν ως έχουν οι υφιστάμενες Αυτόματες και  Μόνιμες Εντολές (δόσεις δανείων, SEPA Direct Debits και άλλα Standing Orders) που έχω καταχωρήσει στον λογαριασμό μου;

Όλες οι υφιστάμενες Αυτόματες και Μόνιμες Εντολές σας, που είναι ήδη καταχωρημένες στα συστήματα της πρώην ΣΚΤ, θα μεταφερθούν στα συστήματα της Ελληνικής Τράπεζας και θα ισχύουν κανονικά.
 

  1. Οι άλλες τράπεζες / κυβερνητικές υπηρεσίες θα ενημερωθούν για τις αλλαγές στους λογαριασμούς μου;

Όσον αφορά εισερχόμενα εμβάσματα από άλλες τράπεζες ή από κυβερνητικές υπηρεσίες (π.χ. μισθοί, συντάξεις) προς τον λογαριασμό σας στην Ελληνική Τράπεζα, έχουμε φροντίσει για την απρόσκοπτη διεκπεραίωση τους.  Δεν θα χρειαστεί οποιαδήποτε ενέργεια από μέρους σας. Το ίδιο ισχύει και σε ότι αφορά τη λήψη του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Δεν θα χρειαστεί οποιαδήποτε ενέργεια από μέρους των πελατών.
 

  1. Οι διευκολύνσεις / το όριο παρατραβήγματος / τα δάνεια / το όριο κάρτας κλπ θα μεταφερθούν με τους ίδιους όρους;

Ναι, όλες οι τραπεζικές – πιστωτικές διευκολύνσεις σας θα μεταφερθούν χωρίς να αλλάξει κάτι.

  1. Θα μπορώ να χρησιμοποιώ το υφιστάμενο βιβλιάριο επιταγών μου και αν ναι, ως πότε;

Το υφιστάμενο βιβλιάριο επιταγών σας παραμένει σε ισχύ μέχρι αυτό να χρησιμοποιηθεί πλήρως. Όταν παραγγείλετε νέο βιβλιάριο, μετά τις 16/09/2019, αυτό θα εκδοθεί με τον νέο αριθμό λογαριασμού σας.

  1. Θα μεταφερθούν αυτόματα οι λογαριασμοί μου της πρώην ΣΚΤ ή πρέπει να κάνω κάποιες ενέργειες;

Οι λογαριασμοί σας, όπως και οι κάρτες, τα δάνεια, οι καταθέσεις και οι κοινοί σας λογαριασμοί θα μεταφερθούν και θα φαίνονται τόσο στο Web Banking όσο και στο Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας.

  1. Η Χρεωστική / Πιστωτική Κάρτα μου θα λειτουργεί κανονικά από τις  16/09/2019 για αγορές, αναλήψεις και πληρωμές;

Ναι, όλες οι κάρτες, τόσο της Ελληνικής Τράπεζας όσο και της πρώην ΣΚΤ, θα λειτουργούν κανονικά. Οι κάρτες της πρώην ΣΚΤ θα αντικατασταθούν σταδιακά μετά την ενσωμάτωση. Θα λάβετε σχετική ενημέρωση σε μεταγενέστερο στάδιο. Μέχρι τότε θα ισχύουν οι υφιστάμενες κάρτες.

  1. Το iBanking της πρώην ΣΚΤ σταματά να λειτουργεί; Από πότε;

Tο iBanking της πρώην ΣΚΤ θα σταματήσει να λειτουργεί από τις 13/09/2019 στις 11:30 π.μ. Από τις 16/09/2019 το πρωί θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Web Banking της Ελληνικής Τράπεζας. Θα συνδεθείτε όπως κάνετε συνήθως στο iBanking της πρώην ΣΚΤ και ακολούθως το σύστημα θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα. Δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα. Για περισσότερες λεπτομέρειες και καθοδήγηση αναφορικά με την αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, δείτε το βίντεο https://www.hellenicbank.com/webinfo

Σημειώνεται ότι οι λογαριασμοί, οι κάρτες, τα δάνεια, οι καταθέσεις και οι κοινοί λογαριασμοί των πελατών θα μεταφερθούν και θα φαίνονται τόσο στο Web Banking όσο και στο Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας. Οι προσβάσεις σε λογαριασμούς τρίτων θα μεταφερθούν νοουμένου ότι προηγουμένως έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις.
 
Για το Σαββατοκύριακο της ενσωμάτωσης

  1. Το ωράριο του δικτύου καταστημάτων θα επηρεαστεί την Παρασκευή 13/09/2019;

Ναι, την Παρασκευή 13/09/2019 τα καταστήματά μας (Ελληνικής και πρώην δίκτυο ΣΚΤ) θα κλείσουν για το κοινό στις 11:30 π.μ. Ως εκ τούτου, φροντίστε να υπάρχουν έγκαιρα τα διαθέσιμα υπόλοιπα στους λογαριασμούς σας για να εκτελεστούν οι πληρωμές σας / πληρωθούν οι επιταγές σας. Επίσης, αν έχετε σκοπό να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα, εισηγούμαστε όπως αξιοποιήσετε και τις προηγούμενες ημέρες για να αποφύγετε πιθανή ταλαιπωρία. Oι ΑΤΜ θα λειτουργούν κανονικά.
 

  1. Τι θα γίνει με τις εισερχόμενες/εξερχόμενες πληρωμές μου κατά τη διάρκεια της ενσωμάτωσης;

Όσο αφορά τους πελάτες της πρώην ΣΚΤ, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων την Παρασκευή 13/09/2019 μετά τις 11.30 π.μ. το μεσημέρι μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 16/09/2019 δεν θα πραγματοποιηθούν εισερχόμενες ή εξερχόμενες πληρωμές (SEPA και SWIFT). Οποιεσδήποτε εντολές πληρωμής, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 16/09/2019. Για να αποφύγετε πιθανή ταλαιπωρία εισηγούμαστε όπως προχωρήσετε με οποιεσδήποτε εντολές πληρωμών πριν από τις 11.30 π.μ. την Παρασκευή 13/09/2019.
 

  1. Είμαι κάτοχος κάρτας της πρώην ΣKT. Πώς θα επηρεαστώ τις ημέρες της ενσωμάτωσης (αγορές/ καταθέσεις/ υπόλοιπα/ πράξεις στο εξωτερικό/ SMS);

Θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας κανονικά για αγορές και αναλήψεις μετρητών, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Από το μεσημέρι της Παρασκευής 13/09/2019 μέχρι και τη Δευτέρα 16/09/2019 το πρωί δεν θα μπορούμε να σας στέλνουμε SMS όταν κάνετε συναλλαγές.
Σε περίπτωση που έχετε σκοπό να κάνετε χρήση της κάρτας σας, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σας συνιστούμε όπως σιγουρευτείτε ότι έχει αρκετά χρήματα διαθέσιμα πριν από την Παρασκευή 13/09/2019, καθώς δεν θα μπορείτε να μεταφέρετε / καταθέσετε χρήματα στην κάρτα από την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί