• Πρωτοπόρα και καινοτόμα από ιδρύσεώς της, η TRUST Insurance Cyprus δεν περιορίζεται στα αυστηρά όρια ασφαλιστικών εργασιών. Ως ηγέτιδα στην κυπριακή ασφαλιστική βιομηχανία, η TRUST αναγνωρίζει, σέβεται και αναπτύσσει όχι απλά τον πελατοκεντρικό, αλλά τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που είναι βαθιά ριζωμένος στο DNA της

Η ασφάλιση ως υπηρεσία είναι από μόνη της μια ανθρώπινη διαδικασία διασφάλισης του αύριο, ό,τι κι αν κρύβει αυτό. Η μοιρολατρία ωστόσο δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει θέση στον 21ο αιώνα. Ο σύγχρονος άνθρωπος, όπως και η σύγχρονη κοινωνία, αντιλαμβάνονται ότι ο κάθε ένας μας ξεχωριστά, αλλά και συλλογικά μπορούμε να αποτρέψουμε ή να ανακόψουμε την πορεία δεινών.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ…

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα για ένα όσο το δυνατό ποιο ευοίωνο μέλλον, η TRUST από πολύ νωρίς εισήγαγε την δράση «Αν θα πιείς μην οδηγήσεις, αλλά αν ήπιες ή είχες έκτακτο ιατρικό πρόβλημα, σε μεταφέρουμε δωρεάν και ασφαλισμένα» στο πρόγραμμα ΕΚΕ της. Η απήχηση αλλά και η επίδραση στην ασφάλεια των οδηγών, επιβαινόντων αλλά και άλλων χρηστών του οδικού δικτύου ήταν τέτοια που η πρωτοβουλία επεκτάθηκε και ενσωματώθηκε σε όλα τα συμβόλαια οχημάτων της Εταιρείας.

ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΛΚΟΤΕΣΤ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΧΗΜΑ

Ως Εταιρεία με έναν από τους μεγαλύτερους στόλους ασφαλισμένων οχημάτων στη χώρα, η TRUST είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που φέτος, ξεπερνά τα όρια του πελατολογίου της κάνοντας ακόμα μεγαλύτερο κοινωνικό άνοιγμα. Διαπιστώνοντας ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ παραμένει εδώ και μια δεκαετία η δεύτερη αιτία θανατηφόρων τροχαίων (μετά την αμελή οδήγηση) προχωρεί στη σταδιακή διάθεση ατομικών συσκευών αλκοτέστ σε οδηγούς ανεξαρτήτως με ποια ασφαλιστική εταιρεία συνεργάζονται, βλέποντας ανθρώπινες ζωές και όχι αριθμούς συμβολαίων.

Στόχος είναι η ενίσχυση των προσπαθειών ανάπτυξης οδικής συνείδησης και κουλτούρας, προάγοντας τον αυτοέλεγχο ως πράξη ευθύνης που σώζει ζωές. Όραμα της Εταιρείας είναι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, κάθε όχημα να διαθέτει μια ατομική συσκευή αλκοτέστ, η οποία θα βρίσκεται στη διάθεση του οδηγού ανά πάσα στιγμή.

Η συσκευή αυτή θα επιτρέπει στους οδηγούς να αποδείξουν, ότι μπορούν να πιάσουν τιμόνι με ασφάλεια για τους ίδιους, τους συνεπιβάτες, αλλά και τους γύρω τους.

Αναβαθμίζοντας την οδική κουλτούρα σ’ έναν τομέα, αναπόφευκτα εξελίσσεται η οδική συνείδηση γενικά. Έτσι μειώνοντας τα περιστατικά οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, αναμένεται να μειωθούν και τα περιστατικά αμελούς οδήγησης, χωρίς ζώνη/κράνος, χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, υπερβολικής ταχύτητας και άλλα. Η ζωή είναι ό,τι πολυτιμότερο, και με τη δράση αυτή η TRUST πιστεύει ότι θα συμβάλει στο να σωθούν χιλιάδες ζωές σε βάθος χρόνου.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Έχοντας ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο, η TRUST δεν περιορίζει την κοινωνική προσφορά της σ’ έναν και μόνο τομέα. Μάλιστα έχει προχωρήσει μαζί με επιχειρηματικούς της εταίρους στην ίδρυση του Leap Day Foundation. Ενός ιδρύματος το οποίο επικεντρώνεται στην στήριξη ατόμων και οικογενειών που διανύουν «δίσεκτο χρόνο».

Παράλληλα η TRUST στηρίζει ανεξάρτητες δράσεις άλλων οργανισμών και οργανωμένων συνόλων υπέρ της κοινωνίας τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο όσο και σ’ επίπεδο περιβάλλοντος. Ακόμα και σε ad hoc περιπτώσεις, όπως αυτές που αντιμετωπίσαμε την περίοδο του κορωνοϊού η TRUST στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας δράσεις ΕΚΕ προς στήριξη ή και ανακούφιση ομάδων που πλήγηκαν ή θα μπορούσαν να πληγούν περισσότερο.

ESG

Οι δράσεις ΕΚΕ αποτελούν μόνο έναν από τους πυλώνες προσφοράς της TRUST στην κοινωνία. Στη βάση των κριτηρίων ESG η Εταιρεία διασφαλίζει ένα εργασιακό περιβάλλον συμπερίληψης, προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, αλλά χαράσσει και πολιτικές που διασφαλίζουν ένα επαγγελματικό περιβάλλον σταθερότητας και αειφόρου ανάπτυξης, έχοντας πάντα στο κάδρο την προστασία του περιβάλλοντος.

Στοιχεία για τα οποία έχει διακριθεί τρεις φορές από τον έγκριτο διεθνή οργανισμό Investors in People.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Λεωφόρος Λεμεσού 79, Γωνία Κωστή Παλαμά

1&3, 2121, Αγλαντζιά

P.O.Box 20344, 2151 Κύπρος

Τ: +357 22050100

F: +357 22050290

E: [email protected]

W: trustcyprusinsurance.com