Στη MEDOCHEMIE έχουμε θέσει την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος ως έναν από τους βασικούς πυλώνες της Εταιρικής Στρατηγικής μας, γι’ αυτό και θεωρούμε καθήκον και ευθύνη μας να συμβάλλουμε άοκνα στην προαγωγή της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Με πυξίδα τα κριτήρια ESG και πρωταρχικό μας στόχο τη συνεχή βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, εφαρμόζουμε και υλοποιούμε δράσεις και προγράμματα, εστιάζοντας στη ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων που προκύπτουν από τη δραστηριότητά μας.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, αναζητούμε διαρκώς τρόπους για βελτίωση της οικολογικής μας απόδοσης, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουμε και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν τα πρότυπα της βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Στη MEDOCHEMIE επενδύουμε σε ένα πράσινο, καλύτερο μέλλον, συμμετέχουμε σε δενδροφυτεύσεις, αναδασώσεις και καθαρισμούς παραλιών, ενώ αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες με στόχο την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων – όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, στο πλαίσιο των πράσινων δράσεων μας προωθούμε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, παρακινώντας τα να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Η MEDOCHEMIE εδώ και δεκαετίες έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες μετάλλαξης της σε πράσινη βιομηχανία με στόχο την δημιουργία οικολογικής, βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης. Ήδη από το 2010 θεσπίσαμε την Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας, η οποία διαδραματίζει καίριο ερευνητικό και συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος, ενώ είμαστε συνιδρυτές και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Green Dot που διαχειρίζεται και ανακυκλώνει απόβλητα συσκευασίας.

Στην Εταιρεία μας, μέσω της ορθής επιχειρηματικής πρακτικής και της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης πραγματοποιούνται δράσεις που αφορούν την διαχείριση αποβλήτων, τη μείωση εκπομπών ρύπων και την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών πρακτικών για τη δημιουργία οικολογικών εγκαταστάσεων:

1. Αναπτύξαμε και τοποθετήσαμε Σύστημα Ψύξης του Ατμοσφαιρικού Αέρα, για τοοποίο έχουμε λάβει το Κυπριακό βραβείοΚαινοτομίας, το οποίο ψύχει τον ατμοσφαιρικόαέρα κατά 10°C και μειώνει κατά 15% τηνκατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας του ψύκτη (air cooled chiller).

2. Εγκαταστήσαμε Φωτοβολταϊκό Πάρκο με ισχύ 150ΚW, πετυχαίνοντας την παραγωγήπράσινης ενέργειας 1650 kWh /KW/χρόνο καιτη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακαστο περιβάλλον κατά 201.5 τόνους τον χρόνο.

3. Εγκαταστήσαμε λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας LED αλλά και αισθητήρες φωτισμού, που ενεργοποιούνται με τις κινήσεις τωνεργαζομένων στην εταιρεία μας. Με τη χρήσητους πετύχαμε εξοικονόμηση ενέργειας καιμείωση των εκπομπών CO2 από τουςηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς.

4 . Εγκαταστήσαμε συστήματα σταθεροποίησης τάσεως που μειώνουν τηντάση και τη διατηρούν σταθερή, βελτιώνονταςέτσι την τάση και στις τρεις φάσεις. Αυτό έχεισαν αποτέλεσμα να μειώνονται οι θερμικέςαπώλειες και να επιτυγχάνεται με αυτό τοντρόπο ελάττωση της κατανάλωσης ηλεκτρικήςενέργειας.

5. Με την εγκατάσταση μετατροπέων κινητήρων που ρυθμίζουν τις ταχύτητες τωνκινητήρων σε όλα τα εργοστάσια μας, οι οποίοιπαρέχουν σταθερή τάση στους κινητήρες,πετύχαμε μέγιστη απόδοση των ψυκτικώνσυστημάτων με λιγότερη κατανάλωσηηλεκτρικής ενέργειας.

6. Εγκαταστήσαμε σύστημα περισυλλογής του νερού το οποίο παράγεται από τακλιματιστικά μας κατά την διάρκεια τηςψύξης του ατμοσφαιρικού αέρα. Το νερόαυτό επαναχρησιμοποιείται για το πότισμαδενδρυλλίων.

7. Τοποθετήσαμε καινοτόμα έργα ανακύκλωσης, τα «Ανακυκλώψαρα», σε πολυσύχναστες παραλίες της Κύπρου.Η ενέργεια αυτή ενίσχυσε τη δημιουργίαμιας νέας κουλτούρας για την ορθή χρήσητων πλαστικών, με την ανακύκλωση καιεπαναχρησιμοποίηση τους.

8. Eγκατάσταστήσαμε «Μπασκέτα Ανακύκλωσης», στο Τσίρειο ΓυμνάσιοΛεμεσού. Πρόκειται για μια πρωτότυπηκατασκευή, η οποία επιλέγηκε ως η καλύτερηιδέα, μετά από Ενδοσχολικό Διαγωνισμό καιέχει ως στόχο να παρακινήσει τους μαθητέςμέσα από το παιχνίδι να υιοθετήσουν τηνκουλτούρα της ανακύκλωσης ως μέρος τηςκαθημερινότητας τους.

9. Σε συνεργασία με την εταιρεία Agriculture and Environmental Services εκπαιδεύσαμε μαθητές πρώτης, δευτέρας και τρίτης τάξης Δημοτικού στη χρήση του κομποστοποιητή, παρέχοντας τους πληροφορίες για τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή της κομποστοποίησης στην καθημερινότητα μας. Δωρίσαμε επίσης κομποστοποιητή 600 λίτρων στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, τον οποίο οι μαθητές χρησιμοποιούν, συμβάλλοντας με έτσι στη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων.

10. Σε μία προσπάθεια να ενεργοποιήσουμε το κοινό στην κατεύθυνση της ομαδικής και από κοινού συμμετοχής στην αντιμετώπιση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, έχουμε δημιουργήσει μία πλατφόρμα καινοτομίας, στην οποία έχει πρόσβαση το προσωπικό της εταιρείας για την υποβολή καινοτόμων ιδεών για την προστασία του περιβάλλοντος. Το ευρύτερο κοινό θα έχει πρόσβαση σε αυτή σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ οι ιδέες θα αξιολογούνται από ειδική επιτροπή και οι καλύτερες θα βραβεύονται και θα εφαρμόζονται.

11. Βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία ενός πρότυπου πάρκου, το οποίο θα μετατραπείσε οικολογικό πόλο έλξης για τους κατοίκουςολόκληρης της Κύπρου. Το πάρκο «ΑνδρέαςΠίττας» θα βρίσκεται στη Βιομηχανική ΠεριοχήΑγίου Αθανασίου και θα συνορεύει με τοεργοστάσιο της Medochemie και την οικιστικήπεριοχή Λινόπετρας, ενώ θα αποτελέσει έναναπό τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνουστην καρδιά της Λεμεσού, με έκταση πέραντων 30.000 τ.μ.

Στη MEDOCHEMIE είμαστε υπερήφανοι που αναγνωρίζονται οι περιβαλλοντικές πρακτικές μας και οι συνεχείς μας προσπάθειές για τη δημιουργία ενός πιο πράσινου μέλλοντος.

Η εταιρεία μας έχει λάβει πολυάριθμες βραβεύσεις για την περιβαλλοντική της προσφορά και υπευθυνότητα. Μεταξύ αυτών και το βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» με το οποίο διακρίθηκε για 4η συνεχή χρονιά στο πλαίσιο των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις.

Η MEDOCHEMIE είναι μια διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, με έδρα την Κύπρο και γραφεία σε 19 χώρες, η οποία αναπτύσσει, αδειοδοτεί, παράγει, εμπορεύεται και διανέμει αδειοδοτημένα επώνυμα ομοιοδραστικά φαρμακευτικά προϊόντα. Η MEDOCHEMIE εξάγει τα προϊόντα της σε 122 χώρες και έχει βραβευθεί πολλές φορές για τη συμβολή της στην κυπριακή οικονομία και την εξαγωγική της δραστηριότητα, που αναλογεί στο 28% του συνόλου των βιομηχανικών εξαγωγών της Κύπρου. Με εργατικό δυναμικό που αποτελείται από 2.000 επαγγελματίες 19 εθνικοτήτων και 13 εργοστάσια παραγωγής, 9 στην Κύπρο, 3 στο Βιετνάμ και 1 στην Ολλανδία, η MEDOCHEMIE κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
MEDOCHEMIE LTD
1-10 Κωνσταντινουπόλεως 3011, Λεμεσός
Τηλ: +357 25 867600
Web: www.medochemie.com