Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Προσφέρει περισσότερα από 100 συμβατικά (διά ζώσης και εξ αποστάσεως) προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου και φιλοξενεί 11,500+ φοιτητές από περισσότερες από 100 χώρες. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Αυστραλία και η Ελλάδα.

Το Πανεπιστήμιο διεξάγει υψηλής ποιότητας έρευνα σε διαφορετικούς ακαδημαϊκούς τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στις αναδυόμενες τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και την επίδρασή τους στην κοινωνία.

Συνεργάζεται, παράλληλα, ενεργά με ερευνητικά κέντρα, τη βιομηχανία και την κοινωνία, και οι συνέργειές του αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την προσφορά προγραμμάτων σπουδών που ανταπο- κρίνονται στις ανάγκες της βιομηχανίας και που πιστοποιούνται από τα σχετικά επαγγελματικά σώματα.

Καταταγμένο ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως

Σύμφωνα με την έκδοση του Times Higher Education (THE) World University Rankings (WUR) για το 2025, τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται για τρίτη συνεχή χρονιά ανάμεσα στα 501-600 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως. Αντίστοιχα, κατατάσσεται ανάμεσα στο 2% των κορυφαίων πανεπιστημίων στον κόσμο.

Αναλυτικά, στη δημοφιλή αυτή κατάταξη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται στην από κοινού θέση #2 σε Κύπρο και Ελλάδα και ανάμεσα στα Κορυφαία 150 πανεπιστήμια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα, κατατάσσεται πρώτο στην Κύπρο στο

Πεδίο Ποιότητα της Έρευνας, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία απ’ όλα τα κυπριακά πανεπιστήμια που συμμετέχουν στην κατάταξη.

Κορυφαίο σε Κύπρο και Ελλάδα σε Τέσσερις Τομείς για το 2025

Tα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2025 αναδεικνύουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα σε τέσσερις τομείς.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται #1 στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών, στον τομέα της Εκπαίδευσης, στον τομέα της Ψυχολογίας (κοινή θέση), και στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών (κοινή θέση), ενώ ισχυρή θέση εξασφαλίζει και στον τομέα της Ιατρικής και Υγείας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κατάταξης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται:

  • 40ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μεταξύ των κορυφαίων 176-200 πανεπιστημίων παγκοσμίως στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών
  • 46ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μεταξύ των κορυφαίων 201-250 πανεπιστημίων παγκοσμίως στον τομέα της Εκπαίδευσης
  • 81ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μεταξύ των κορυφαίων 301-400 πανεπιστημίων παγκοσμίως στον τομέα της Ψυχολογίας
  • 103ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μεταξύ των κορυφαίων 401-500 πανεπιστημίων παγκοσμίως στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών
  • 62ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μεταξύ των κορυφαίων 501-600 πανεπιστημίων παγκοσμίως στον τομέα της Ιατρικής και Υγείας.

1ο σε Ελλάδα και Κύπρο στον Τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects 2024 κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα κορυφαία 151-200 πανεπιστήμια στον κόσμο στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και ανάμεσα στα κορυφαία 401-500 πανεπιστήμια στον κόσμο στον τομέα του Μάνατζμεντ (Επιχειρησιακή Διοίκηση).

Τα αποτελέσματα τοποθετούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη θέση #1 σε Κύπρο και Ελλάδα στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Οι Κατατάξεις χρησιμοποιούν ένα εύρος αντικειμενικών ακαδημαϊκών δεικτών και δεδομένων τρίτων φορέων για τη μέτρηση της επίδοσης των πανεπιστημίων παγκοσμίως σε σχετικά γνωστικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών όπως Διδακτικό Προσωπικό Παγκόσμιας Κλάσης, Παραγωγή Έργου Παγκόσμιας Κλάσης, Έρευνα Υψηλής Ποιότητας, Ερευνητικός Αντίκτυπος και Διεθνής Συνεργασία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται στην 1η θέση στην κατηγορία Διεθνής Συνεργασία, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, κατατάσσεται στην 1η θέση στην κατηγορία Διεθνής Συνεργασία (ισοβαθμώντας με το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Άμπου Ντάμπι) και στην 16η θέση στην κατηγορία Ερευνητικός Αντίκτυπος στο Μάνατζμεντ.

5 QS Stars για Ιδρυματική Αριστεία

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι μέλος της επίλεκτης ομάδας πανεπιστημίων που εξασφάλισαν τη συνολική βαθμολογία 5 Αστέρων (QS Stars), μαζί με μόνο άλλα 50 πανεπιστήμια ανά το παγκόσμιο.

Η διάκριση αυτή απονεμήθηκε το 2020 μετά από ενδελεχή αξιολόγηση από το QS Intelligence Unit, τον ανεξάρτητο διεθνή έγκυρο οργανισμό αξιολόγησης πανεπιστημίων, καθιστώντας το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που έτυχε αυτής της αναγνώρισης.

Πέρα από την υποδειγματική συνολική απόδοσή του, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έλαβε την ύψιστη βαθμολογία (5 Αστέρων) στους σημαντικότατους τομείς της διδασκαλίας, της εργοδότησης των αποφοίτων, της διεθνοποίησης, της διαδικτυακής μάθησης/εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, της συμπερίληψης, και της υλικοτεχνικής υποδομής.

Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Δέσμευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελεί η συνέχιση της διεξαγωγής υψηλής ποιότητας βασικής, εφαρμοσμένης και διεπιστημονικής έρευνας, προς όφελος της κοινωνίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Για τον σκοπό αυτό, το Πανεπιστήμιο ενισχύει διαρκώς τις υποδομές του και εστιάζει σε έρευνα σύμφωνα με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, με έμφαση στους τομείς των Ανατρεπτικών Τεχνολογιών και της Υγείας.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δραστηριοποιείται σ’ ένα ευρύ πεδίο έρευνας, τοπικού και διεθνούς ενδιαφέροντος και βεληνεκούς. Καθώς οι ερευνητικές προκλήσεις του μέλλοντος είναι διεπιστημονικού χαρακτήρα και τα σύγχρονα προβλήματα απαιτούν λύσεις με τη σύμπραξη διαφορετικών προσεγγίσεων, το Πανεπιστήμιο επιδιώκει την ανάπτυξη συνεργασιών με άλλα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Το Πανεπιστήμιο μετέχει ενεργά, ανάμεσα σε άλλα, στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης. Ενδεικτικά, συμμετέχει σε έρευνες και αναπτυξιακά έργα στο πλαίσιο των προγραμμάτων Horizon 2020, Interreg και Erasmus+, μέσω των οποίων συνεργάζεται με σημαντικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολογία απ’ όλα τα κυπριακά πανεπιστήμια πουσυμμετέχουν στην κατάταξη THE WUR 2025, στο Πεδίο Ποιότητα της Έρευνας. Πρόκειται για τον πιο σημαντικό και βαρυσήμαντο δείκτη απόδοσης της μεθοδολογίας αξιολόγησης πανεπιστημίων THE WUR.

Ο δείκτης αυτός περιλαμβάνει 4 υποδείκτες: αντίκτυπο ετεροαναφορών, ερευνητική ισχύς, ερευνητική αριστεία και ερευνητική επιρροή. 1

7 μέλη ΔΕΠ Ανάμεσα Στους Κορυφαίους Επιστήμονες Παγκοσμίως

Δεκαεπτά (17) μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως, με βάση κατάταξη η οποία δημοσιεύτηκε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford στις ΗΠΑ.

Η ετήσια κατάταξη “Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators” παρέχει τυποποιημένες πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές, τον δείκτη h-index, τον προσαρμοσμένο δείκτη hm-index για συν-συγγραφείς, τις αναφορές σε εργασίες σε διαφορετικές θέσεις συγγραφής και ένανσύνθετο δείκτη (c-score).

Στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων

Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC), πιστεύουμε ότι η τεχνολογική πρόοδος θα προκαλέσει ραγδαία επιταχυνόμενες κοινωνικές αλλαγές μέσα στα προσεχή χρόνια. Ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών — τεχνητή νοημοσύνη, βιοτεχνολογία, νανοτεχνολογία, ρομποτική, επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα, blockchain, drones, υπολογιστική ιατρική, σύγχρονη εξερεύνηση του διαστήματος — έχει ήδη αρχίσει να αποκτά εμπορική βιωσιμότητα και να επηρεάζει την ανθρώπινη καθημερινότητα.

Κάθε μία από αυτές τις τεχνολογίες θα είναι ανατρεπτική για την εξέλιξη του μέλλοντος μας. Στο σύνολό τους, οι τεχνολογίες αυτές θα έχουν πολυεπίπεδη επιρροή στην οικονομία, τις κοινωνικές δομές, τα νομικά συστήματα, την κατανομή του εισοδήματος, τη διακυβέρνηση, την εκπαίδευση και την άμυνα και θα εγείρουν θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με την οργάνωση της κοινωνίας.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των εξελίξεων και συμμετέχει σε έρευνα υψηλής ποιότητας, πρωτοβουλίες αιχμής, ακαδημαϊκές/ επιχειρηματικές συνεργασίες και ανάπτυξη προγραμμάτων ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατάρτισης, που διερευνούν και αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτό.

Ένα διεθνοποιημένο πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φιλοξενεί περισσότερους από 11,500 φοιτητές και φοιτήτριες (εξ αποστάσεως και διά ζώσης), οι οποίοι προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο στην Κύπρο.

Ανάμεσα στις χώρες προέλευσης είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Ολλανδία και, ασφαλώς, η Ελλάδα. Οι σημαντικές αυτές μερίδες φοιτητών που προέρχονται από διαφορετικές ηπείρους, συνδιαμορφώνουν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του και αντανακλούν την εξέλιξή του, κατά την τελευταία δεκαετία, προς μία αναμφισβήτητα διεθνή φοιτητική κοινότητα.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Ιατρική Σχολή, που διαθέτει μία πολυεθνική κοινότητα φοιτητών από περισσότερες από 90 χώρες, όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φοιτούν σήμερα περισσότεροι από 6.000 Έλληνες φοιτητές, ενώ τα προγράμματα σπουδών του έχουν παρακολουθήσει, από την αρχή της λειτουργίας του, περισσότεροι από 27.000 Έλληνες.

Αφετηρία για Επιτυχημένη Διεθνή Σταδιοδρομία

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υποστηρίζει τους φοιτητές στο ταξίδι εξερεύνησης της σταδιοδρομίας τους, παρέχοντάς τους ζωτικές γνώσεις και συμβουλές, διοργανώνοντας σεμινάρια και επιμορφωτικές συναντήσεις σχετικά με την αγορά εργασίας, ημέρες επαγγελματικής σταδιοδρομίας με τη συμμετοχή σημαντικών εταιρειών, αλλά και προσφέροντάς τους συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Το Πανεπιστήμιο αναπτύσσει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τους εταίρους του με σκοπό να δημιουργήσει διασυνδέσεις ανάμεσα σε φοιτητές, αποφοίτους, καθηγητές και τη βιομηχανία. Με αυτό τον τρόπο, οι φοιτητές και οι απόφοιτοί μας έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πραγματική γνώση και εμπειρία από την τριβή τους με την εργασιακή ζωή, ώστε να βοηθηθούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων που θα τους προετοιμάσουν για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας μετά τις σπουδές τους.

Κέντρο Επιτυχούς Σταδιοδρομίας

Το Κέντρο Επιτυχούς Σταδιοδρομίας (Career Success Centre – CSC) υποστηρίζει ενεργά και εξοπλίζει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με τα εργαλεία που χρειάζονται για να βρουν ευκαιρίες για πρακτική άσκηση ή εργοδότηση.

Από το πρώτο τους έτος στο Πανεπιστήμιο, μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες επανάληψη που προσφέρει το Κέντρο και να αξιοποιήσουν πολλές ευκαιρίες για πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να βελτιώσουν και να αναπτύξουν τόσο τις εξειδικευμένες επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητές τους (hard skills), όσο και τις δεξιότητες προσωπικότητας (soft skills), τις οποίες αναζητούν σήμερα οι εργοδότες.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο διαθέτει ένα καλά εδραιωμένο και αναπτυσσόμενο δίκτυο με περισσότερους από 800 συνεργάτες στον τομέα της βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια των εκθέσεων καριέρας του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, το Κέντρο φιλοξένησε 100 και πλέον εταιρείες, ενώ 1,000+ φοιτητές επισκέφθηκαν τις εκθέσεις. Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, το Κέντρο συνεργάζεται με 500 και πλέον εταιρείες για να βοηθήσει στην κάλυψη των εργασιακών αναγκών τους με τους πιο κατάλληλους υποψηφίους, δημοσιεύοντας 1000+ αγγελίες θέσεων εργασίας, αποκλειστικά για φοιτητές και αποφοίτους, και πρακτικής άσκησης στην πλατφόρμα καριέρας, Highered.

Επιπλέον, μέσω του 30 παγκόσμιου δικτύου της Highered, οι φοιτητές και απόφοιτοι διαθέτουν άμεση πρόσβαση σε παγκόσμιες ευκαιρίες, εκδηλώσεις και διεθνείς εκθέσεις καριέρας.

Ευκαιρίες Διεθνούς Σταδιοδρομίας

Πολλοί από τους αποφοίτους μας αυτή τη στιγμή δημιουργούν ένα παγκόσμιο αντίκτυπο μέσα από τη δραστηριοποίησή τους σε επαγγέλματα που εμπίπτουν σε ποικίλους τομείς, καθώς με την αποφοίτησή τους από το Πανεπιστήμιο, εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται σε φημισμένες πολυεθνικές εταιρείες στην Κύπρο, στο εξωτερικό και στις αντίστοιχες χώρες καταγωγής τους ή έχουν καταφέρει να ξεκινήσουν με επιτυχία δικές τους επιχειρήσεις, με δραστηριοποίηση σε διάφορους συναρπαστικούς τομείς.

Οι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής αφήνουν το ουσιώδες αποτύπωμα τους στον διεθνή τομέα της υγείας, καθώς εργοδοτούνται ή πραγματοποιούν την κλινική τους άσκηση σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ερευνητικά ιδρύματα ανά το παγκόσμιο. Έχοντας ακολουθήσει ένα ευρύ φάσμα κλάδων, πολλοί από τους παλαιότερους αποφοίτους του πανεπιστημίου έχουν ολοκληρώσει την κλινική τους άσκηση και έχουν αναλάβει ηγετικές θέσεις ως εξειδικευμένοι κλινικοί ιατροί, ιατρικοί εκπαιδευτές ή ερευνητές, σε κορυφαίους οργανισμούς.

H Ιατρική Σχολή προσφέρει διεθνή εκπαιδευτική εμπειρία εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κλινικής κατάρτισης, το οποίο εκτείνεται σε τρεις ηπείρους. Η βασική εκπαίδευση πραγματοποιείται στην Κύπρο και οι φοιτητές αποκτούν από τα πρώτα εξάμηνα κλινική εμπειρία σε κορυφαίους ιατρικούς οργανισμούς της χώρας.

Τα δύο τελευταία χρόνια, κατά τα οποία πραγματοποιείται η κλινική άσκηση, ολοκληρώνονται είτε στην Κύπρο είτε σε ένα από τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Ελβετία, στην Αγγλία ή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ανάλογα με τη χώρα προέλευσης του κάθε φοιτητή ή της κάθε φοιτήτριας.

Ποσοστά εργοδότησης ανά Σχολή

Ιατρική Σχολή: 100%

Σχολή Επιστημών και Μηχανικής: 98,4%

Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας: 97,8%

Σχολή Επιστημών Αγωγής: 95%

Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών: 94,1%

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων: 93,9%

Νομική Σχολή: 87,7%

Πανεπιστημιούπολη στα πρότυπα του εξωτερικού

Η σύγχρονη πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελείται από 20 νεόκτιστα ή ανακαινισμένα κτήρια ειδικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και βρίσκεται στην πολυσύχναστη περιοχή της Έγκωμης, στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει επενδύσει πάνω από €100 εκατ. σε υποδομές. Η συνεχής ανάπτυξη της πανεπιστημιούπολης επιτρέπει τη δημιουργία εξειδικευμένων εγκαταστάσεων και σύγχρονων χώρων διδασκαλίας για την εύρυθμη λειτουργία κάθε Τμήματος.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Δρ. Χρήστος Μπαχτσετζής, Τάξη του 2021, Ελλάδα: «Έξι μήνες μετά την αποφοίτησή μου, κατάφερα να εξασφαλίσω την πλήρη εγγραφή μου στους ιατρικούς καταλόγους δύο κρατών μελών της ΕΕ, της Κύπρου και της Ελλάδας, καθώς και σε μία χώρα μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, την Ελβετία, και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπρόσθετα, η αξία του πτυχίου ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, όταν έγινα δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές Ιατρικές Σχολές παγκοσμίως».

Trey Edwards, Project Manager, Coinbase, Τάξη του 2019, ΗΠΑ: «Ένιωθα ότι είχα επιτέλους ανακαλύψει το πάθος μου. Πρώτη φορά απολάμβανα τόσο τη μάθηση, και παρακολούθησα τον εαυτό μου να θριαμβεύει ακαδημαϊκά. Δεν ήταν μόνο τα μαθήματα που ήταν ενδιαφέροντα και διορατικά, αλλά και η ευκαιρία αλληλεπίδρασης με συνομήλικούς μου από όλο τον κόσμο. Ακούγοντας και συζητώντας τις διαφορετικές οπτικές, αντιλαμβανόμουνα τους τρόπους με τους οποίους τα ψηφιακά νομίσματα δύναται να επηρεάσουν σημαντικά το μέλλον των χρηματοοικονομικών».

Rhaam Rozenberg, Τάξη του 2021, ΗΠΑ: «Όταν ξεκίνησα να σπουδάζω, δεν ήμουν σίγουρη για τον δρόμο που ήθελα να ακολουθήσω. Τα μαθήματα που παρακολούθησα μού έδωσαν την ευκαιρία να ανακαλύψω διάφορες πτυχές της πληροφορικής. Τελικά, με κέρδισαν η επιστήμη δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη, και η μηχανική μάθηση, που με οδήγησαν στο σημείο που βρίσκομαι τώρα. Είμαι πραγματικά ικανοποιημένη με όσα έμαθα και εξακολουθώ να μαθαίνω χάρη σε σπουδαίους καθηγητές που είχα στην πορεία. Αν μου δινόταν η ευκαιρία να τα ξανακάνω όλα, θα το έκανα με τον ίδιο τρόπο».

Ραφαέλλα Γεωργίου, Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη – Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Τάξη του 2014 & Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές, Τάξη του 2016, Κύπρος: «Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που απέκτησα ως φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σίγουρα με διαμόρφωσαν ως άτομο αλλά και ως επαγγελματία. Χάρη στη γεωγραφική της θέση και την πλούσια ιστορία της, η Κύπρος αποτελεί ιδανικό μέρος για σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις. Οι σπουδές στο UNIC μού έδωσαν μεγάλο πλεονέκτημα στη σημερινή μου θέση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, όπου μπορώ να εφαρμόσω ό,τι έμαθα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου. Είμαι περήφανη που είμαι απόφοιτη του UNIC!».

Anna Rangelova. Διευθύντρια Εξυπηρέτησης Πελατών, Nielsen, Consumer Neuroscience, Nielsen, Γενεύη, Ελβετία – Διοίκηση Επιχειρήσεων Τουρισμού, Αναψυχής και Οργάνωσης Εκδηλώσεων, Τάξη του 2008, MBA – Κατεύθυνση: Διοίκηση, Τάξη του 2010, Βουλγαρία: «Η συνεισφορά του UNIC στην καριέρα μου και τη νέα μου ζωή ήταν τεράστια και δεν περιορίστηκε στην επαγγελματική και προσωπική μου εξέλιξη. Το Γραφείο Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης του UNIC με βοήθησε στην πρώτη μου πρόσληψη στη Nielsen πριν από μια δεκαετία περίπου.

Τότε ήμουν μία νέα πτυχιούχος με αρχική θέση εργασίας, ενώ σήμερα κατέχω ηγετική θέση στην Παγκόσμια Έρευνα Καταναλωτών για φίρμες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εκπαίδευση δεν είναι προετοιμασία για τη ζωή. Είναι η ίδια η ζωή. Ωστόσο, ενώ η εκπαίδευση είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ, τα θεμέλια που απέκτησα στο UNIC έκαναν τη διαφορά για μένα. Απέκτησα γνώσεις. Κάνω μεγαλόπνοα σχέδια. Εσείς;».