Ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας: Συμβουλές από γυναίκες-ηγέτες στον τομέα της τεχνολογίας

Στο δυναμικό πεδίο της τεχνολογίας, το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων παραμένει μια επίμονη πρόκληση, καθώς μόλις το 32% των γυναικών κατέχουν θέσεις στον τομέα. Παρουσιάζουμε τις ενδυναμωτικές συμβουλές από εννέα διακεκριμένες γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας, οι οποίες στοχεύουν στο να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά γυναικών ηγετών.

Catalina Valentino: Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και να είστε ατρόμητες

Η Catalina Valentino, μια δυναμική επιχειρηματίας της γενιάς Ζ, μοιράζεται πρακτικές συμβουλές από την καριέρα της. “Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Όλα συμβαίνουν με τον τρόπο που πρέπει. Η ζωή είναι ένα ταξίδι, όχι μια κούρσα από το Α στο Ω”. Η Valentino τονίζει τη σημασία της ανθεκτικότητας και του θάρρους, υπογραμμίζοντας τη χρησιμότητα του να λέμε όχι και να αφήνουμε το προσωπικό μας στίγμα σε ένα χώρο. Οι συμβουλές της χρησιμεύουν ως οδηγός για τις γυναίκες στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Ivanna Wendel: Αποδεχτείτε την μοναδικότητα και το όραμά σας

Η Ivanna Wendel, ιδρύτρια της LabiOffice Suite και US Lead Partner της Wtech.club, πιστεύει ότι το ταξίδι μιας γυναίκας-ηγέτη ξεκινά με την αποδοχή της μοναδικότητας και του οράματός της. “Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας και εξοικειωθείτε με την αλλαγή. Να είστε ατρόμητες, να ηγείστε με ενσυναίσθηση και να εμπνέετε την επόμενη γενιά. Και να θυμάστε πάντα – το ταξίδι σας ως γυναίκα-ηγέτης ξεκινά με το να πιστεύετε στη δύναμή σας να κάνετε τη διαφορά!” Τα λόγια της Wendel απηχούν τη σημασία της αυθεντικότητας σε θέσεις ηγεσίας.

Pico Velasquez: Ένα ταξίδι με οδηγό την αυτοπεποίθηση

Η Pico Velasquez, Computational Architect και Metaverse Thought Leader, τονίζει ότι το να γίνεις γυναίκα-ηγέτης είναι ένα ταξίδι που διαμορφώνεται από την αυτοπεποίθηση, το πάθος και την επιμονή. «Ευθυγραμμιστείτε με τους στόχους σας, δημιουργήστε ένα ισχυρό δίκτυο ανθρώπων και επιδιώξετε να επιφέρετε θετικό αντίκτυπο στην ανθρωπότητα και τον πλανήτη μέσω της δουλειάς σας», συμβουλεύει. Η Velasquez προσφέρει έναν οδικό χάρτη με σαφή βήματα, προτρέποντας τις επίδοξες γυναίκες ηγέτες να καθορίσουν το όραμά τους, να θέσουν στόχους και να καλλιεργήσουν ένα δίκτυο που μοιράζεται τις αξίες τους.

Jessica Alderson: Αγκαλιάστε το μοναδικό στυλ ηγεσίας σας

Η Jessica Alderson, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της So Syncd, τονίζει τη δύναμη της υιοθέτησης του μοναδικού στυλ ηγεσίας του καθενός. “Εάν ένα στερεοτυπικό “ανδρικό” στυλ ηγεσίας δεν είναι η φυσική σας τάση, μην προσπαθήσετε να το επιβάλλετε. Η αυθεντικότητα συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σεβασμού με την ομάδα σας”. Η συμβουλή της Alderson αναδεικνύει τη δύναμη της αυθεντικότητας και του να μένει κανείς αληθινός στον εαυτό του, μια κρίσιμη πτυχή της αποτελεσματικής ηγεσίας.

Saumya Bhatnagar: Αγκαλιάστε πρώτα την ηγεσία και μετά το φύλο σας

Η Saumya Bhatnagar, CPO και συνιδρύτρια της involve.ai, υποστηρίζει την υιοθέτηση πρώτα της ηγεσίας και μετά του φύλου. “Κάντε στοιχήματα με υψηλή επιστροφή. Όταν η αμφιβολία καραδοκεί μέσα σας, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι η ηγεσία σας είναι το καθοριστικό στοιχείο στην προσπάθεια σας. Αγκαλιάστε τις προκλήσεις και ανοίξτε το δρόμο για τους άλλους”. Η προσέγγιση της Bhatnagar τονίζει τη σημασία της αυτοπεποίθησης και της ανθεκτικότητας στην ηγεσία.

Dr. Cindy Gordon: Gordon: Οι γυναίκες σε κορυφαίες θέσεις στην πληροφορική είναι μια επιχειρηματική αναγκαιότητα

Η Dr. Cindy Gordon, CEO της SalesChoice και Forbes AI Thought Leader, θεωρεί ότι οι γυναίκες στην ηγεσία της πληροφορικής είναι μια επιχειρηματική αναγκαιότητα. “Είναι απλά έξυπνο, επιχειρηματικά, να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλομορφία και ισότητα στην τεχνολογική κοινότητα”. Η θέση της Gordon προβάλει την αξία που προσφέρουν οι γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας, συμβάλλοντας πολύτιμα και οδηγώντας σε θετικές αλλαγές.

Laura Rofe: Η ηγεσία ξεκινάει από μέσα μας

Η Laura Rofe, Director of Partner Management στην Thunes, παρέχει ένα σύνολο συμβουλών για την ενίσχυση της αποτελεσματικής ηγεσίας. “Να είστε ο εαυτός σας, να είστε ευγενικές, τολμηρές, να πολλαπλασιάζετε τις γνώσεις σας, να στηρίζετε τους άλλους, να βρίσκετε τους μέντορές σας και να καθοδηγείτε με το παράδειγμά σας”. Οι συμβουλές της Rofe υπογραμμίζουν την πολύπλευρη φύση της ηγεσίας, τονίζοντας τη σημασία της αυτογνωσίας, της ευγένειας και της συνεχούς μάθησης.

Julie Barbier-Leblan: Λέμπερ Λεμπέλι: Ηγεσία που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη

Η Julie Barbier-Leblan, διευθύνουσα σύμβουλος και συνιδρύτρια της Merit, με 15ετή πορεία στον τομέα της τενχολογίας, τονίζει τη σημασία της εμπιστοσύνης στην ηγεσία. “Αυτό που κάνει την ηγεσία αποτελεσματική είναι η εμπιστοσύνη, όχι ο φόβος”. Η Barbier-Leblan ενθαρρύνει τις γυναίκες να επικοινωνούν ανοιχτά, να μαθαίνουν από τα λάθη τους και να αποδομούν τα εμπόδια στο δρόμο τους.

Raisa Ghazi: Δημιουργώντας στρατηγικές για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Η Raisa Ghazi, ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια της Raisa Ghazi LLC, επικεντρώνεται στις δεξιότητες που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της ηγεσίας των γυναικών. “Υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης, προβολή, δημιουργία δικτύων επιρροής, διαπραγμάτευση των ωφελημάτων που τους αξίζει”. Η Ghazi τονίζει την ανάγκη για τη δημιουργία στρατηγικής προοπτικής, ειδικά προσαρμοσμένη για τη γυναικεία ηγεσία, με στόχο την υπερπήδηση του χάσματος μεταξύ των δύο φύλων.

Γιορτάζοντας τη γυναικεία ηγεσία στην τεχνολογία: Forbes Cyprus Women in Tech Awards Gala Dinner

Τα βραβεία Forbes Cyprus 20 Women in Tech Awards, που παρουσιάζονται από την Exness, όχι μόνο αναγνωρίζουν αυτές τις αξιόλογες γυναίκες, αλλά παρέχουν επίσης μια πλατφόρμα για τον εορτασμό της γυναικείας ηγεσίας στον κλάδο της τεχνολογίας. Το επερχόμενο Επίσημο Δείπνο και η Τελετή Απονομής προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να δικτυωθείτε και να μάθετε από αυτές τις κορυφαίες ηγέτιδες.

Η Elena Krutova, Chief Administrative Officer της Exness, υπογραμμίζει ότι το 78% των φοιτητών δεν μπορούν να αναφέρουν μια αναγνωρίσιμη γυναίκα που εργάζεται στον τομέα της τεχνολογίας, τονίζοντας την ανάγκη για πρωτοβουλίες όπως τα Forbes Cyprus 20 Women in Tech Awards.

Η Olga Dmitrenko, Chief Revenue Officer της AdTech Holding, αναφέρει ότι αυτό το Βραβείο δεν αναγνωρίζει απλά, αλλά ενισχύει την προβολή των γυναικών που καθορίζουν το σημερινό τεχνολογικό τοπίο. Η Marina Ilina, CEO της PIN-UP Global, βλέπει την εκδήλωση ως μια ευκαιρία για ποιοτική δικτύωση, και ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ επαγγελματιών, παρέχοντας ένα προσωπικό brainstorming και ένα ενισχυτικό κίνητρο για κάθε συμμετέχοντα.

Επιπλέον, η Σεσίλια Ιωάννου, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του bbf:, υπογραμμίζει τον αναπόσπαστο ρόλο των γυναικών στον τομέα των ακινήτων και της τεχνολογίας στην Κύπρο, τονίζοντας τη σημασία της αναγνώρισης των επιτευγμάτων τους. Επίσης, η Έλενα Γκριγκοριάν, Διευθύνουσα Σύμβουλος της MY.GAMES, αναφέρει ότι τα Forbes Cyprus Women in Tech Awards αποτελούν φόρο τιμής για γυναίκες-πρότυπα που εμπνέουν και ανοίγουν το δρόμο για την επόμενη γενιά πρωτοπόρων της τεχνολογίας.

Μην χάσετε την ευκαιρία να τιμήσετε και να μάθετε από τις καλύτερες του κλάδου! Εξασφαλίστε τη θέση σας στο Forbes Cyprus Women in Tech Awards Gala Dinner αγοράζοντας εισιτήρια εδώ: https://www.womenintechawards.eu/#tickets.

Ελάτε μαζί μας να τιμήσουμε τα επιτεύγματα των γυναικών που διαμορφώνουν το μέλλον της τεχνολογίας και ανοίγουν το δρόμο για την επόμενη γενιά γυναικών-ηγετών.

Οπτικά μέσα

Μπορείτε να βρείτε το εξώφυλλο και το πρόγραμμα του Forbes Cyprus The Future of Fintech Summit εδώ.

Επικοινωνία

Για ερωτήσεις σχετικά με τα βραβεία, ή άλλα σχόλια για το Forbes Cyprus και για γνωριμία με τους συνεργάτες μας, επικοινωνήστε με την επικεφαλής επικοινωνίας, Inna Lohvin, στο [email protected].

Οι διοργανωτές

Η Aivitam Ventures μαζί με το Forbes Cyprus είναι οι διοργανωτές των Forbes Cyprus 20 Women in Tech Awards 2023.

Η Aivitam Ventures είναι πολλά μαζί — επενδυτικό ταμείο, startup builder, επιταχυντής, καθώς και πάροχος υπηρεσιών marketing και δημοσίων σχέσεων για startups και εταιρείες. Επίσης, διατηρεί τα δικαιώματα διεξαγωγής εκδηλώσεων του Forbes στην Κύπρο.