Ως γέφυρα ασφαλείας και ευελιξίαw θα χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο Λάρνακας στο πλαίσιο της επανεκκίνησης των πτήσεων της British Airways από το Χίθροου προς το Τελ Αβίβ.

Όπως ανακοινώθηκε προ μερικών ημερών οι Βρετανικές Αερογραμμές θα επαναρχίσουν τις απευθείας πτήσεις τους προς το Ισραήλ και συγκεκριμένα προς το αεροδρόμιο του Μπεν Γκουριόν από την 1η Απριλίου με ενδιάμεσο, όμως, σταθμό την Κύπρο. Συγκεκριμένα  όπως γράφτηκε στο βρετανικό Τύπο οι πτήσεις της εταιρείας από το Λονδίνο προς το Ισραήλ θα περιλαμβάνουν πλέον ενδιάμεση στάση 45 λεπτών στο αεροδρόμιο Λάρνακας για αλλαγή του πληρώματος των Βρετανικών Αερογραμμών, προκειμένου να υπάρχει ευελιξία και επαρκής διαθέσιμος χρόνος σε περίπτωση που η πτήση δεν μπορεί να προσγειωθεί στο Ισραήλ.  Πιο αναλυτικά η απόφαση για στάση στην Κύπρο λήφθηκε προκειμένου το νέο πλήρωμα να έχει αρκετές ώρες στη διάθεση του για να εκτελέσει το δρομολόγιο πίσω στο Λονδίνο, σε περίπτωση που δεν μπορέσει να προσγειωθεί στο Τελ Αβίβ για λόγους ασφαλείας, χωρίς να χρειαστεί να υπάρξει άλλη στάση για επιστροφή . Στη διάρκεια της στάσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπως δημοσιεύτηκε, οι επιβάτες από το Λονδίνο προς το Ισραήλ θα παραμένουν εντός του αεροσκάφους. Οι ρυθμίσεις των Βρετανικών Αερογραμμών για στάση στη χώρα μας όσον αφορά τις πτήσεις από το Λονδίνο προς το Ισραήλ θα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου οπόταν και αναμένεται να αξιολογηθούν εκ νέου. Οι πτήσεις της εταιρείας από το Ισραήλ προς το Λονδίνο θα γίνονται χωρίς ενδιάμεση στάση.

Πάντως, η απόφαση των Βρετανικών Αερογραμμών δείχνει πως η χώρα μας παραμένει ασφαλής προορισμός για τους μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς του εξωτερικού παρά τη γειτνίαση της Κύπρου με το Ισραήλ στο οποίο συνεχίζεται ο πόλεμος και παρά τις ανησυχίες που υπήρξαν πρόσφατα από τουριστικούς παράγοντες του τόπου. Σημειώνεται ότι εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς η επανάληψη των πτήσεων των Βρετανικών Αερογραμμών προς το Ισραήλ, μετά από εξάμηνη σχεδόν αναστολή τους λόγω των συγκρούσεων , θα γίνεται από την 1η Απριλίου με αισθητά μικρότερη συχνότητα καθώς θα υπάρχουν μόλις τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα σε σχέση με δύο πτήσεις ημερησίως προηγουμένως ενώ θα εκτελούνται και με μικρότερα αεροσκάφη.