Έγινε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της παραλιακής περιοχής απ’ όπου απομακρύνθηκαν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου στη Λάρνακα, για την οποία υπάρχουν πλάνα για αναπτύξεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το Τμήμα Δημοσίων έργων προχώρησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τη διενέργεια μελέτης, η οποία θα καταδείξει ποια δημόσια έργα πρέπει να γίνουν για την ανάκτηση της παραλίας στο μέτωπο μήκους 3 χιλιομέτρων που απελευθερώθηκε.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν προσφορές μέχρι τις 26 Απριλίου, με τον επιτυχόντα προσφοροδότη να έχει στη διάθεσή του 24 μήνες για την ολοκλήρωση της μελέτης, που θα κοστίσει €200.000.       

Η περιοχή της μελέτης εμπίπτει εξολοκλήρου στα όρια του Δήμου Λάρνακας και εκτείνεται  από το βόρειο όριο του λιμανιού Λάρνακας μέχρι τα όρια του Σχεδίου Περιοχής Πρώην Διυλιστηρίων που ετοιμάστηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας τον Αύγουστο του 2020.

Την εκπόνηση της μελέτης ανέλαβε το Τμήμα Δημοσίων Έργων και συμφωνήθηκε όπως ληφθούν υπόψη οι θέσεις του Δήμου Λάρνακας που επιθυμεί την αντιμετώπιση της διάβρωσης και τη δημιουργία αμμώδους παραλίας, όπου είναι δυνατόν.

Ο κύριος στόχος της μελέτης είναι ο καθορισμός στρατηγικής για την παράκτια ζώνη, ώστε να συνάδει με τις πρόνοιες του Σχεδίου Περιοχής που προβλέπει τουριστικές αναπτύξεις και να είναι προσαρμοσμένη στο φυσικό ανάγλυφο της περιοχής.

Επιπρόσθετοι στόχοι είναι η επίτευξη ολοκληρωμένης διαχείρισης της παράκτιας περιοχής και η αύξηση της ασφάλειας των χρηστών του θαλάσσιου χώρου.