Μεγάλο στοίχημα είναι να καταφέρουμε να πείσουμε ότι η Κύπρος είναι μια χώρα που δεν ανέχεται τη διαφθορά, κάτι που απασχολεί όλους τους μεγάλους πιθανούς επενδυτές, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου Νίκος Χειμαρίδης σε δική του ομιλία στο 14ο Nicosia Economic Congress .

Ο κ. Χειμαρίδης είπε ότι παρά το γεγονός ότι η Κύπρος έχει τις σωστές νομοθεσίες για το θέμα αυτό, αυτές θα πρέπει να εφαρμοστούν, αφού όπως τους λένε στο εξωτερικό, κανένας δεν τιμωρείται στην Κύπρο.

Όσον αφορά τη δημιουργία της Ενιαίας Εποπτικής Αρχής (ΕΕΑ), ανέφερε ότι αυτή ήταν έντονη σύσταση του ΣΕΛΚ τόσο για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος όσο και για την εφαρμογή των κυρώσεων. Πρόσθεσε ότι κάποιοι που υποστηρίζουν ότι ο ΣΕΛΚ είναι αντίθετος σε αυτή την πρωτοβουλία, κάτι που χαρακτήρισε αστείο. Μέσω της ΕΕΑ, ανέφερε, θα γίνεται ο απαραίτητος  συντονισμός και παρακολούθηση και θα υπάρχει ομοιομορφία στην εφαρμογή της νομοθεσίας.

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι παραμένει αισιόδοξος ότι οι προοπτικές της Κύπρου και οι δυνατότητες της οικονομίας και της πολιτείες είναι πολύ μεγαλύτερες από τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

ΚΥΠΕ