Διά νόμου θα μπορούν οι κρατικοί αξιωματούχοι να αποποιούνται σύνταξης, σύμφωνα με την πρόταση νόμου που ετοίμασε το ΔΗΚΟ και συνυπογράφει ο ΔΗΣΥ.

Η πρόταση νόμου κατατέθηκε απόγευμα Πέμπτης στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, με στόχο να αρθεί το πρόβλημα των πολλαπλών συντάξεων που προκαλεί οργή στην κοινωνία.

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου, θεσπίζεται νέα νομοθεσία, με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα σε αξιωματούχο που διορίζεται ή εκλέγεται σε δημόσιο αξίωμα, λειτούργημα ή θέση να υποβάλλει προς τον αρμόδιο Υπουργό δήλωση αποποίησης κρατικής σύνταξης για τη χρονική περίοδο κατά την οποία θα υπηρετεί στο συγκεκριμένο αξίωμα.

Επιπρόσθετα, με την πρόταση νόμου η κρατική σύνταξη που θα τυγχάνει αποποίησης θα παραχωρείται στο Ταμείο του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης. Αξίζει να σημειωθεί πως στη ρύθμιση περιλήφθηκε πρόνοια με την οποία, σε περίπτωση που ο αξιωματούχος αρνηθεί να υπογράψει τη δήλωση αποποίησης ή αν ανακαλέσει, τότε θα ενημερώνεται η Βουλή.

Οι εισηγητές εκτιμούν πως πρόκειται για μια απλή και συνταγματική ρύθμιση, η οποία επιλύει άμεσα το θέμα των πολλαπλών συντάξεων.

Η πρόταση νόμου