Για το νέο εγχείρημα της ΕΥ Κύπρου, το ΕY Academy of Learning and Development, μιλούν στο Insider οι Παναγιώτης Θρασυβούλου, Συνέταιρος, Επικεφαλής Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΥ Κύπρου και Christine E Kowal, Director, EY Academy of Learning and Development, Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΥ Κύπρου.

Όπως εξηγούν, το ΕY Academy of Learning and Development παρέχει υπηρεσίες εκπαιδευτικών λύσεων σε επαγγελματίες και οργανισμούς από όλους τους τομείς και κλάδους σε ολόκληρη την Κύπρο, με εστίαση στην ανάπτυξη τόσο των νεοεισερχόμενων εργαζομένων, όσο και των ανώτερων διευθυντικών στελεχών.

Τι ώθησε την ΕΥ Κύπρου στη δημιουργία του EY Academy of Learning & Development και ποια ήταν η έμπνευση για αυτό το εγχείρημα;

Το ΕY Academy of Learning and Development, που ιδρύθηκε από την ΕΥ Κύπρου, έχει αποστολή να συνεργάζεται στενά και να υποστηρίζει όλους τους τομείς υπηρεσιών της EY. Αυτό περιλαμβάνει τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, τις Φορολογικές & Νομικές Υπηρεσίες, τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, τη Διασφάλιση και το Τμήμα Στρατηγικής & Συναλλαγών. Δημιουργήσαμε το ΕY Academy of Learning and Development ανταποκρινόμενοι στη στρατηγική σημασία που αποδίδουν οι πελάτες μας στην εκπαίδευση και την αναβάθμιση των ανθρώπων τους στο σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Έτσι, θα αποτελεί έναν κόμβο που θα μας επιτρέψει να έρθουμε πιο κοντά στους πελάτες μας και να τους υποστηρίξουμε για να εφαρμόσουν με τη σειρά τους την εκπαιδευτική τους ατζέντα. 

Παναγιώτης Θρασυβούλου, Συνέταιρος, Επικεφαλής Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, ΕΥ Κύπρου

Christine E Kowal, Director, EY Academy of Learning and Development, Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, ΕΥ Κύπρου

Σε ποιους απευθύνεται και τι αναμένεται να τους προσφέρει;

Το ΕY Academy of Learning and Development παρέχει υπηρεσίες εκπαιδευτικών λύσεων σε επαγγελματίες και οργανισμούς από όλους τους τομείς και κλάδους σε ολόκληρη την Κύπρο, με εστίαση στην ανάπτυξη τόσο των νεοεισερχόμενων (junior) εργαζόμενων όσο και των ανώτερων διευθυντικών στελεχών (C-Suite). Ωστόσο, το EY Academy of Learning and Development δεν είναι ένας απλός πάροχος εκπαίδευσης μέσω ανοιχτών και εσωτερικών προγραμμάτων. Προσφέρουμε, επίσης, ένα μεγάλο εύρος λύσεων ψηφιακής μάθησης, όπως εκπαίδευση μέσω e-Learning, εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης μάθησης, προμήθεια προγραμμάτων σπουδών ψηφιακής μάθησης και ανάπτυξη διαδραστικών στοιχείων μάθησης, όπως παιγνίδια προσομοίωσης.

Επιπλέον, το ΕY Academy of Learning and Development επιδιώκει να οικοδομήσει ικανότητες μέσω της δημιουργίας ταξιδιών μάθησης (learning journeys), καθώς και της υποστήριξης των επιχειρήσεων για την ανάπτυξη εσωτερικών προγραμμάτων καθοδήγησης και mentoring.

Τι προκλήσεις έχετε να αντιμετωπίσετε στον τομέα της μάθησης και της προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης, όπως βλέπετε τον τομέα ως διδάσκοντες στο EY Academy of Learning and Development;

Η μεγαλύτερη πρόκληση κατά τη γνώμη μας είναι ο γρήγορος ρυθμός της αλλαγής. Το να μπορείς να παρακολουθείς τις ταχέως εξελισσόμενες τεχνολογίες που διαταράσσουν την αγορά σήμερα, να ενημερώνεσαι για τις συνεχείς μεταβολές στο ρυθμιστικό περιβάλλον αλλά και για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που πλέον γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκα και συνδεδεμένα μεταξύ τους, απαιτεί συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη.

Πέρα όμως από τις τεχνικές δεξιότητες, καθώς ο κόσμος γίνεται πιο αυτοματοποιημένος, είναι εξίσου σημαντική και η ανάπτυξη ισχυρών ηγετικών και συμπεριφορικών δεξιοτήτων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ανθρώπινος παράγοντας και, ειδικότερα, το να διαθέτεις την ικανότητα να συνδέεις, να οργανώνεις και να κινητοποιείς ανθρώπους είναι αυτό που θα σε διαφοροποιεί τα επόμενα χρόνια.

Πώς γεφυρώνει το EY Academy of Learning and Development το κενό μεταξύ μάθησης και επιχειρηματικού κόσμου;

Τα προγράμματά μας δίνουν ουσιαστική έμφαση στην παροχή εξατομικευμένων μαθησιακών εμπειριών στους συμμετέχοντες. Προσεγγίζουμε την εκπαίδευση ολιστικά – από την εκτέλεση διαγνωστικών αξιολογήσεων πριν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την προσαρμογή του περιεχομένου για την αντιμετώπιση σαφών μαθησιακών κενών που διαπιστώνονται, μέχρι την παροχή ελκυστικών, σχετικών και εφαρμόσιμων λύσεων μάθησης απευθείας στον χώρο εργασίας. Όλα αυτά υποστηρίζονται από την αποτελεσματική μέτρηση του αντίκτυπου της μάθησης μετά την εκπαίδευση. Επίσης, εξετάζουμε το κάθε άτομο ολιστικά για να καταλάβουμε τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αναπτυξιακά του σχέδια. Η EY είναι πρωτοπόρος στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, για τη δημιουργία εξατομικευμένων ταξιδιών μάθησης ευθυγραμμισμένων με τις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις εργασίας καθώς και με τα πλαίσια ικανοτήτων.

Ποιο το όραμά σας για το μέλλον της εκπαίδευσης και της εξέλιξης στην Κύπρο και συγκεκριμένα στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών;

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές της μάθησης και της ανάπτυξης στην Κύπρο. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για τους ανθρώπους να αναπτυχθούν και να μάθουν σε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Η Κύπρος διαθέτει ταλαντούχους επαγγελματίες, που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους με την επόμενη γενιά. Είναι μια από τις πρωταρχικές στρατηγικές προτεραιότητες του ΕY Academy of Learning and Development να αναδείξουμε τις δυνατότητές μας σε διάφορους κλάδους και σε πολλά διαφορετικά θέματα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Βλέπουμε με ενθουσιασμό την προοπτική της συνεργασίας με τους πελάτες μας για την καλλιέργεια ταλέντων, την προώθηση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της καινοτομίας στην επιχείρησή τους.