Η δημιουργία του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αποτελούσε βασικό πυλώνα του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης

Η ίδρυση του στοχεύει στο να τεθεί κάτω από έναν ενιαίο φορέα η χάραξη αλλά και η εφαρμογή μιας εφαρμοσμένης στρατηγικής για τη μετανάστευση και το άσυλο, ανέφερε. «Να διασφαλίσουμε την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά και να παρέχουμε προστασία στους νόμιμους δικαιούχους, στο πλαίσιο των διεθνών και ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η δημιουργία του Υφυπουργείου θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του θέματος, στην επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν αιτήσεις ασύλου, στην αποτροπή των παράτυπων ροών και καταπολέμηση των δικτύων των διακινητών προσώπων, στην πάταξη της αδήλωτης εργασίας και στη βελτίωση των συνθηκών στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, είπε ο κ. Λετυμπιώτης.

Αναφορικά με τον χρόνο υλοποίησης της απόφασης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι αναμένεται η έγκριση του νομοσχεδίου από τη Βουλή το συντομότερο δυνατόν και η στελέχωση και η λειτουργία του είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

ΚΥΠΕ