Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών 15 λεπτά με την έναρξή της ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

Αιτία ήταν το γεγονός ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής, Δημήτρης Δημητρίου, αμέσως μετά την πρωτολογία του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, ανέφερε ότι θα δώσει τον λόγο στους τρεις υπουργούς, οι οποίοι προσκλήθηκαν για τη συζήτηση του θέματος που αφορά την εξυπηρέτηση του κοινού από τις υπηρεσίες του δημοσίου. Η αναφορά για τους υπουργούς Εσωτερικών, Μεταφορών και Εργασίας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, Αλέξη Βαφεάδη και Γιάννη Παναγιώτου, αντίστοιχα.

Ο κ. Δημητρίου εξήγησε ότι τα τρία προαναφερθέντα κυβερνητικά στελέχη έχουν υποχρεώσεις και γι΄ αυτό θα τους δώσει αμέσως το βήμα. «Ε, ήντα τους έφερες;» αντέδρασε ο κ. Θεμιστοκλέους, λέγοντας ότι αν τοποθετηθούν και φύγουν οι υπουργοί τότε δεν θα γίνει συζήτηση και κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής του απάντησε: «Δεν είπα αυτό». Ακολούθως του έδωσε το λόγο. Παρά την παρέμβαση του Ζαχαρία Κουλία για να εκτονωθεί η κατάσταση ο Θεμιστοκλέους επέμεινε: «Θα φύγω». «Να πάτε στο καλό» ανταπάντησε ο Δημητρίου. Ακολούθησε η αποχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή.