Παρά τις δυσκολίες οι εκπαιδευτικοί απέδειξαν και σήμερα ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δήλωσε η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, προσθέτοντας ότι επιθυμία όλων είναι να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά μέσα στα σχολεία μας, με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών.

Αφού ανέφερε ότι επικοινώνησε με αριθμό σχολείων και συναδέλφων της, το μήνυμα που έλαβε είναι η αισιοδοξία αλλά και η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών να συνεχίσουν το έργο τους, παρόλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προκύπτουν, πρόσθεσε ότι η ΠΟΕΔ ζητά από το ΥΠΠΑΝ έστω και τώρα να λάβει υπόψη τις εισηγήσεις της σε σχέση με τη διαφοροποίηση των πρωτοκόλλων.

Διευκρίνισε ότι πρόκειται για ιδέες που αναπτύχθηκαν και σε συναντήσεις με τους αρμόδιους που στοχεύουν να συνδυάζεται καλύτερα η εκπαιδευτική διαδικασία με τα πρωτόκολλα, σε πλαίσιο ασφάλειας και υγείας.

Στην τήρηση των πρωτοκόλλων θα βοηθούσε και η κάλυψη των αναγκών σε μονά θρανία, κάτι που έπρεπε έχει ήδη γίνει, παρατήρησε.

Υπενθύμισε τέλος ότι ήδη λειτουργούν τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά σχολεία με φυσική παρουσία εδώ και ένα μήνα, μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Πηγή: ΚΥΠΕ