Σε προσαρμοσμένους και ιδιαίτερους ρυθμούς καρναβαλιού μπήκε από χθες η πόλη της Λεμεσού, με δεκάδες πολίτες να απολαμβάνουν την ημέρα της Τσικνοπέμπτης σε ταβέρνες και εστιατόρια, κυρίως στο κέντρο της πόλης, την πλατεία Σαριπόλου και την περιοχή του Κάστρου.

Από τις 11:00 το πρωί, οι καταστηματάρχες έστησαν τις ψησταριές τους με τα διάφορα εδέσματα όπως σουβλάκια, σιεφταλιές και λουκάνικα, ωστόσο μέχρι τη μία το μεσημέρι, η κίνηση ήταν υποτονική. Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος για τους Λεμεσιανούς καθώς γύρω στο μεσημέρι άρχισαν οι βροχοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα ήταν έντονες.

Μπορεί η πανδημία να επηρεάζει για ακόμη μια χρονιά το λεμεσιανό καρναβάλι αφού δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες καρναβαλίστικες παρελάσεις, ωστόσο οι Λεμεσιανοί τίμησαν το έθιμο της τσίκνας με την πλατεία Σαριπόλου να γεμίζει με χρώμα και μουσική. 

Η άρση μερικών από τους περιορισμούς κατά της πανδημίας, πρόσφερε μικρή ανάσα και στον χώρο της εστίασης η οποία εδώ και καιρό δεινοπαθεί. Όπως ανέφεραν στον «Φ», ιδιοκτήτες υποστατικών της πλατείας Σαριπόλου, παραδοσιακά η ημέρα της Τσικνοπέμπτης γιορτάζεται με ένα ολοήμερο πάρτι, ωστόσο φέτος λόγω και των μέτρων το γλέντι έγινε μόνο με κρατήσεις, περιορισμούς και τις απαιτούμενες αποστάσεις. Ψητοπωλεία, ταβέρνες και εστιατόρια είχαν την τιμητική τους, με τους ιδιοκτήτες να χαμογελούν μετά από αρκετό καιρό, αφού με τις χαλαρώσεις των μέτρων ευελπιστούν ότι θα τονωθεί και ο τζίρος των επιχειρήσεων τους.

Εξάλλου, οι φουκούδες χθες πήραν φωτιά σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και τεχνικές σχολές, με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους Συνδέσμους Γονέων να τηρούν τα έθιμα και να γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη. Μία διαφορετική Τσικνοπέμπτη καθώς γιορτάστηκε υπό τις οδηγίες και τις κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου Υγείας, λόγω των μέτρων.  

Πάντως, από πλευράς μαθητών αναμενόταν πώς και πώς η χθεσινή μέρα, καθώς τις δύο προηγούμενες χρονιές, δεν πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στα σχολεία για την Τσικνοπέμπτη, λόγω των απαγορεύσεων που υπήρχαν εξαιτίας της πανδημίας της COVID-19.