ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ βγαλμένες από κινηματογραφικές ταινίες. Συμπλοκές μεταξύ «αντιμαχόμενων μερών», κουκουλοφόροι ( η… μόδα της εποχής) και πίσω από όλα αυτά, σε κάποιες περιπτώσεις, φαίνεται ότι κρύβονται διάφορες παράνομες δραστηριότητες. Σε μια περίπτωση, προ ημερών, το θύμα είχε σταθμεύσει το όχημά του σε πολυκατοικία στην Έγκωμη και σε κάποια στιγμή δέχθηκε επίθεση από τέσσερις κουκουλοφόρους. Τον κτύπησαν βάναυσα με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα σε διάφορα σημεία του σώματός του. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ποιοι του επιτέθηκαν και γιατί είναι ένα ζήτημα το οποίο θα ξεκαθαρίσουν προφανώς οι διωκτικές αρχές.  Αυτό που εξετάζουμε πρωτίστως είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται εσχάτως από διάφορους για να «λύνουν τις διαφορές τους».

ΤΗΝ ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, την περασμένη Κυριακή σε συναυλία στα Λύμπια, δύο ομάδες ατόμων πιάστηκαν στα χέρια, ενώ στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να τους σταματήσει. Οι λόγοι του καυγά δεν έγιναν γνωστοί ενώ γίνεται λόγος για τραυματισμό προσώπων. Κάποιες άλλες πληροφορίες φέρουν ένα περιστατικό που συνέβη στη Λευκωσία, όπου κάποια πρόσωπα έχουν επιτεθεί σε έναν άνθρωπο έξω από το σπίτι του να συνδέεται με τα επεισόδια στα Λύμπια. Σύμφωνα με τα όσα έχουν μεταδοθεί φαίνεται πως πίσω από την συμπλοκή να βρίσκονται οπαδικά κίνητρα!

ΕΙΝΑΙ ανησυχητικά τα φαινόμενα αυτά. Είτε αυτά αφορούν επιθέσεις, που συνδέονται με παράνομες δραστηριότητες, είτε συμπλοκές μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, είτε ακόμη και κατά συνανθρώπων μας, όπως έγινε σε Χλώρακα και Λεμεσό, πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά. Και το κράτος, τις διωκτικές αρχές αλλά και την κοινωνία εν γένει. Δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, τέτοιες συμπεριφορές, που έχουν να κάνουν και με νέους ανθρώπους, να αντιμετωπίζονται ως μεμονωμένα περιστατικά. Τέτοιες συμπεριφορές σε περίπτωση, που υποβαθμιστούν και ως εκ τούτου δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και αμέσως, θα αυξάνονται συνεχώς. Και θα αυξάνονται επικίνδυνα. Αναφερθήκαμε προσφάτως σε βομβιστικές επιθέσεις κατά διαιτητών και σημειώναμε πως έχουμε εισέλθει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Τέτοιες ενέργειες προφανώς και ξεπερνούν κάθε όριο καθώς είναι επικίνδυνες και μπορεί να αποβούν και δολοφονικές.

ΔΕΝ υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Πρέπει, κράτος και πολίτες, να προστατεύσουμε την κοινωνία από τέτοια φαινόμενα. Δεν μπορεί με το παραμικρό να ξεσπούν συμπλοκές. Δεν μπορεί για οικονομικά κι άλλα συμφέροντα να οργανώνονται βομβιστικές επιθέσεις, να ξυλοκοπούνται άνθρωποι. Οφείλουμε άπαντες να αντιδράσουμε.