Όχι, αλήθεια τώρα. Ποιος είδε χθες τον Νίκο Τορναρίτη που γύρισε όλα τα κανάλια και δεν βούρκωσε; Δεν συγκινήθηκε από την αποκάλυψη του μεγάλου του έρωτα; «Είμαι στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά δεν σας το κρύβω: η Λευκωσία ήταν και είναι η μεγάλη μου αγάπη» επανέλαβε ξανά και ξανά.

Το έλεγε με πάθος ο άνθρωπος. Μου θύμισε τον Σταμάτη Κόκοτα κι εκείνο το αγαπησιάρικο τραγούδι του: Αγάπη μου μεγάλη μου τα μάτια σου κοιτάζω κι ομορφαίνω/ Ξεχνιέμαι μες στα χέρια σου και νιώθω να ψηλώνω, ν’ ανεβαίνω/ Αγάπη μου, αγάπη μου μεγάλη μου αγάπη.

Νίκο μου καλέ μου (που θα έλεγε και ο Νίκαρος) είχες τέτοιο πόθο στην καρδιά και δες μας το ‘λεγες; Και ο κόσμος του Συναγερμού σε εξέλεξε πέντε διαδοχικές φορές βουλευτή; Αν εξομολογήσου από τότε την μεγάλη σου αγάπη, θα μπορούσε να σε είχε ικανοποιήσει. Εκτός και αν αυτή τη μεγάλη αγάπη την ανακάλυψες όταν τροποποιήθηκε το καταστατικό του κόμματός σου και δεν σου επιτρέπει άλλη θητεία μετά από την τρέχουσα.

Κι επειδή το μυαλουδάκι πολλών δεν αποδέχεται εύκολα ό,τι  οι πολιτικοί διαλαλούν, συνεχίζει να αντιδρά στη χθεσινή εξομολόγηση. Μα είναι δυνατόν να σιγοκαίει στην καρδιά του Νίκου τέτοια μεγάλη αγάπη και να εκφραστεί την υστάτη; Κυρίως, να μην εκφραστεί όταν η ηγεσία της Πινδάρου (της οποίας ο ίδιος είναι μέλος) αποφάσιζε να διενεργήσει δημοσκόπηση για να εντοπίσει τον πιο δημοφιλή υποψήφιο;

Στην δημοσκόπηση θυμίζουμε ότι ετέθησαν ως υποψήφιοι τρεις πρώην υπουργοί (Πηλείδου, Νουρής, Χ. Πετρίδης), ένας δήμαρχος (Κωνσταντίνου) και ο Φάκας. Ποτέ ο Τορναρίτης με την μεγάλη αγάπη προς την Λευκωσία. Πολύ περίεργη μεγάλη αγάπη είναι αυτή Νίκο μου… Βεβαίως, ανάμεσα στα πολλά τα οποία είπε χθες, ανέφερε κάποια στιγμή ότι τον παρακάλεσε η ανώτατη ηγεσία (η Αννίτα δηλαδή). Άρα, περίπου θυσιάζεται για το συμφέρον του κόμματος. Αυτό μάλιστα. Δικαιολογεί την υποψηφιότητα. Διότι, ακόμη και με το παρακάλιο της Αννίτας, μόνο για μια μεγάλη αγάπη θα μπορούσε να θυσιαστεί!

Συγχωρέστε τον σαρκασμό της στήλης αγαπητοί φίλοι αλλά γιορτάρες μέρες είναι, είπαμε να τα δούμε όλα με χιούμορ. Έλα, όμως, που δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε. Διότι βγήκε χθες ο κύριος Κρις (Τριανταφυλλίδης) και αμόλυσε μια βόμβα. Έκανε χίλια κομμάτια και την μεγάλη αγάπη του Τορναρίτη και το περιβόητο σύγχρονο προφίλ το οποίο πασχίζει να εμπεδώσει η Αννίτα μας.

Διαβάστε τι είπε ο άνθρωπος, ο οποίος τυγχάνει επικεφαλής του Νομικού Συμβουλίου του ΔΗΣΥ. Είναι, εν ολίγοις, κάτι σαν τον Γενικό Εισαγγελέα του κόμματος. Του ζητήθηκε από την ηγεσία σε σύσκεψη στις 16/12, να γνωματεύσει σχετικά με τις πρόνοιες του Καταστατικού όταν διεκδικούν θέση δημάρχου περισσότερα από ένα μέλος του κόμματος στον ίδιο δήμο.

Ο Κρις γνωμάτευσε ότι πρέπει να στηθούν εσωκομματικές κάλπες. Τι έπραξε η ηγεσία, που αυτοπροβάλλεται ως φέρουσα νέα πολιτικά μυαλά; Αγνόησε πλήρως την γνωμάτευση. Μάλιστα, όχι μόνο την αγνόησε αλλά ούτε καν ενημέρωσε τα μέλη του Π.Γ. τα οποία προχθές κλήθηκαν να αποφασίσουν τους υποψηφίους του κόμματος. Δηλαδή, τα μέλη λειτούργησαν παράτυπα. Αγνοώντας τι προβλέπει το καταστατικό (το ευαγγέλιο κάθε κόμματος).

Δικαιολογημένα ο δημοφιλέστερος υποψήφιος στην δημοσκόπηση της Πινδάρου, ο δήμαρχος Αγλαντζιάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου, δηλώνει με πικρία «με σόκαρε ο τρόπος που είδα να ασκείται η πολιτική». Δικαιολογημένα ο τέως υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, με πικρία δηλώνει «θεωρώ λανθασμένη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε».

Ακόμη πιο δικαιολογημένα, με πικρία χιλιάδες δημότες φωνάζουν ότι τους έγραψαν κι αυτή τη φορά στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Βιώνουν για μια ακόμη φορά, ένα σωρό αρλούμπες στο θέατρο των δημοτικών εκλογών, με μόνιμο ρεπερτόριο κωμικών επιλογών.

Χθες, στο περιδιάβασμά του Νίκου Τορναρίτη από κανάλι σε κανάλι, του ξέφυγε μια σχεδόν αλαζονική τοποθέτηση, ότι «βεβαίως θα με στηρίξουν και αριστεροί». Προφανώς, δεν κατάλαβε ότι αμέσως έδωσε ιδεολογικό χαρακτήρα στην εκλογή της Λευκωσίας. Το χειρότερο γι’ αυτόν, είναι πως θεωρεί δεδομένο ότι επειδή ηγεσία του ΔΗΚΟ έσπευσε να τον στηρίξει, πριν και από το ίδιο του το κόμμα, σημαίνει ότι έχει τις ψήφους των δηκοϊκών στην τσέπη.

Βλέπετε, πολλοί δεν ξεχνούν τις κατά καιρούς επιθέσεις του κατά του ΔΗΚΟ με βαριές αναφορές. Ούτε και θα τον εμπιστευθούν λόγω διαφορών στο Κυπριακό, δεδομένου ότι αφήνει να νοηθεί ότι θα αξιοποιήσει ενδεχόμενη εκλογή του και σε αυτό το επίπεδο (με τον «δήμαρχο» της κατεχόμενης Λευκωσίας).

Η μεγάλη αγάπη μπορεί και να εξελιχθεί σε πονεμένη αγάπη!